DOS'46 – KCC/SO natural (28-31)

• maart 4, 2018

Een belangrijke pot voor KCC; zelf winnen, én een nederlaag van DVO tegen TOP zou de achtste plaats betekenen. De beginfase was dan ook voor de Capellenaren, die in tegenstelling tot de thuisploeg nog ergens om speelden. Met een 0-2 tussenstand na vijf minuten was het begin moeizaam. Dankzij onder meer Wiljan Snip, die zijn basisdebuut maakte, bleef DOS’46 in het spoor van KCC. Twee goals van Harjan Visscher brachten DOS’46 weer naast de gasten (6-6), waarna het tot 11-11 om en om scorend voortkabbelde. Tweemaal Nienke Hintzbergen leek ervoor te zorgen dat DOS’46 met een voorsprong de rust in ging, maar Christian Dekkers trok dit weer recht, waardoor er bij 13-13 werd gerust. DOS’46 leek na rust aanvankelijk de betere te zijn, en dat kwam ook tot uiting in de eerste tien minuten na rust. Het initiatief lag bij de thuisploeg, die tien minuten na rust op 21-19 stonden. Daarna keerde KCC de wedstrijd echter om, nota bene na een Nijeveense time-out. Tweemaal Dekkers, Van Ofwegen en Meerkerk draaien binnen twee minuten het spelbeeld volledig om. DOS’46 richtte zich dankzij tweemaal Jelmer Jonker nog één keer op, maar KCC speelde de wedstrijd professioneel uit en drukte op 23-23 door naar 23-25. Ondanks dat het percentage van DOS’46 helemaal niet onaardig was (23,6% met 106 dynamische pogingen), was KCC nét een tandje scherper (25% met 108 dynamische pogingen). Met name de spitsen Dekkers (9 goals uit 31 dynamische pogingen, 29%) en Meerkerk (8 uit 28, 28,6%) waren weer ouderwets doeltreffend. KCC kan het seizoen volgende week tegen DVO in stijl afsluiten, het verdedigt dan een voorsprong van twee punten met een onderling resultaat wat 10 goals in hun voordeel is. DOS’46 verliest voor de zesde keer op rij, het is voor hen te hopen dat zij volgende week nog twee punten binnen kunnen sprokkelen om het seizoen nog enigszins positief af te sluiten.

Bron: Korfbal.nl

Doelpunten DOS’46: Jelmer Jonker 9, Nienke Hintzbergen 6, Harjan Visscher 6, Menno Russchen 4, Max Malestein 2, Wiljan Snip 1.