TOP/SolarCompleet – DOS'46 (31-19)

• februari 26, 2018

Met Ziggo Sport op bezoek was de wedstrijd tussen TOP en DOS’46 binnen tien minuten klaar. Tot 5-4 ging het duel gelijk op, maar daarna viel de ploeg uit Nijeveen compleet stil. Twaalf minuten zonder goals gaven TOP de mogelijkheid om naar 12-4 uit te lopen. De Sassemmers waren met name rondom de korf dodelijk (4 uit 6 in de eerste helft), waar DOS’46 in totaal slechts een percentage van 11% kon overleggen in de eerste helft. Bij het afsluiten van die eerste helft was het 15-6, en de tweede helft kon eigenlijk schriftelijk worden afgedaan. Lara Boonstoppel kreeg nog wat speelminuten toebedeeld, terwijl TOP rustig aan de marge uitbouwde naar boven de 10. DOS’46 was in de tweede helft een stuk zuiverder dan in de eerste helft (6 uit 54 tegenover 13 uit 52) maar maakte geen moment meer aanspraak op de zege. Met name het eerste aanvalsvak, met Harjan Visscher en Leander Zwolle, schoot daar simpelweg niet goed genoeg voor (over de hele wedstrijd gezien). Met nog PKC en LDODK op de rol, twee topploegen die nog ergens om spelen, hebben zij nog wel degelijk invloed op de competitie. TOP tikt weer de 30 goals aan, en met nog duels tegen de onderste twee teams voor de boeg kunnen zij rustig gaan toewerken naar de play-offs.

Bron: Korfbal.nl

Doelpunten DOS’46: Jelmer Jonker 5, Geertje Hoekstra 3, Kim Petersen 2, Lara Kreikamp 2, Harjan Visscher 2, Leander Zwolle 2, Menno Russchen 2, Nienke Hintzbergen 1.