DOS'46 – KZ/Hiltex (12-28)

• februari 21, 2018

Waar vooraf nog werd gehoopt op een leuk duel omdat deze beide teams nergens om speelden, bleek dat in de praktijk anders. Na een kwartier stond KZ met 1-8 voor, en dat gat van zeven wist KZ de rest van de eerste helft te consolideren. Daardoor was het bij rust 6-12. Niet alleen door het effectieve verdedigen van KZ, ook door het bijzonder matige afronden van DOS’46. Dat beeld veranderde niet in de tweede helft. KZ bleef verdedigend vasthouden aan hun tactiek, DOS’46 bleef matig schieten. Nooit werd het gat kleiner dan zes, en doordat DOS’46 in de laatste 13(!) minuten niet meer tot scoren kwam kon KZ van 12-20 uitlopen naar 12-28. Een simpele overwinning voor de gasten, die vanuit het veld prima scoorden met 22% en in totaal op 25% uitkwamen. Bij DOS’46 lagen die cijfers een stuk lager; 11% vanuit dynamische pogingen, 12% in totaal. KZ neemt de zesde plaats in handen, DOS’46 staat nu zevende met zes punten meer dan nummer negen DVO. Eindstand 12-28.

Bron: Korfbal.nl

Doelpunten DOS’46: Jelmer Jonker 4, Harjan Visscher 2, Menno Russchen 2, Lara Kreikamp 1, Kim Petersen 1, Geertje Hoekstra 1, Leander Zwolle 1.