Fortuna/Delta Logistiek – DOS'46 (25-21)

• februari 11, 2018

Eigenlijk gedurende de gehele eerste helft gingen de nummer vijf en zes van de competitie gelijk met elkaar op. Behoudens de 3-4 van Nienke Hintzbergen en 4-5 van Harjan Visscher, stond Fortuna vrijwel altijd aan de goede kant van de score. Visscher schoot uit de startblokken. De international schoot drie van zijn eerste vier ballen raak, die in de eerste minuten weinig moeite had om over Nik van der Steen heen te schieten. Toch was het niet voldoende om Fortuna in de beginfase te blijven volgen. Twee mooie doelpunten van Daan Preuninger (5-5) en Sanne Alsem (7-5) leken de aanzet voor de eerste tussensprint van de thuisploeg. Nadat laatstgenoemde de 9-6 had genoteerd, leek Fortuna ook op 10-6 te komen. Maar ondanks hevige protesten werd het doelpunt toch afgekeurd door scheidsrechter Johan Vries vanwege schieten na snijden.

Het gaf DOS’46 de motivatie om vlot weer terug te keren in de wedstrijd, een schot van Menno Russchen en twee doelpunten van Visscher later, was de stand weer gelijk. Maar ondanks de aanvallende inbreng van Visscher, was hij verdedigend niet bij machte om Van der Steen van het scoren af te houden. De oud-speler van KCC/SO natural scoorde in het eerste bedrijf drie keer en noteerde ook de 10-9. Die werd direct gepareerd door Max Malestein, die Menno Russchen voor één aanval verving. Daan Preuninger besloot met een strafworp de eerste helft: 11-10.

Na de theepauze deed Eva van der Zon waar ze de wedstrijd ook mee begon. Met een bijna identiek schot aan de achterzijde scoorde zij namens Fortuna. De Delftenaren liepen weer uit naar drie verschil, maar zagen Visscher van afstand, en vervolgens Jelmer Jonker twee keer vanaf de strafworpstip, de stand weer gelijktrekken.

Ondertussen had Van der Steen de teugels aangehaald bij Visscher die steeds meer moeite kreeg om aan de druk van de Fortunees te ontsnappen. Joren van Nieuwenhuijzen, die in de eerste helft niet tot scoren kwam, leek in de tweede helft de schroom van zich af te spelen. De achttienjarige jeugdinternational was de maker van vijf van de veertien doelpunten die Fortuna na rust zou te scoren. Toch was het Reijgersberg die het grootste verschil maakte. De gelegenheidsaanvoerder pakte rebound na rebound – waarna bijvoorbeeld Van der Steen na vele pogingen de 19-16 kon noteren – maar bemoeide zichzelf ook met de score. Mede dankzij zijn strijdlust en twee doelpunten pakte Fortuna een voorsprong van zes punten.

In die fase ontsnapte Visscher aan een gele kaart. De international was te gretig om een vrije bal van Van der Steen vanachter te blokken en sprong vol in op de oud-KCC’er. De speler van DOS’46 kwam weg met een waarschuwing weg.

En ondanks dat Van der Steen de daaropvolgende strafworp miste, kon DOS’46 niet meer aanhaken. Van Nieuwenhuijzen en Van der Steen zorgden nog voor een marge van zeven verschil, waarna de wedstrijd definitief gespeeld was. Reijgersberg kreeg nog een publiekswissel, Jordi Kouwenhoven betrad voor hem het speelveld. De aanvoerder van het tweede team probeerde zijn doelpunt mee te pikken, maar slaagde daar niet in. DOS’46-invaller Fenna de Jong deed dat wel (25-20). Het slotakkoord was voor Visscher. Zijn zevende treffer betekende tevens de eindstand: 25-21.

Bron: Korfbal.nl

Doelpunten DOS’46: Harjan Visscher 7, Menno Russchen 4, Jelmer Jonker 4, Nienke Hintzbergen 1, Leander Zwolle 1, Geertje Hoekstra 1, Lara Kreikamp 1, Fenna de Jong 1, Max Malestein 1.