DOS'46 – PKC/SWKGroep (17-27)

• februari 4, 2018

Een klaarblijkelijk machteloos DOS’46 verloor kansloos van de koploper in de Korfbal League. PKC/SWKgroep leverde evenmin een topprestatie, maar had geen enkele moeite om de thuisploeg onder de duim te houden.

DOS’46 startte met in de aanval Geertje Hoekstra, Lara Kreikamp, Leander Zwolle en Harjan Visscher. Verdediging: Nienke Hintzbergen, Kim Peters, Jelmer Jonker en Menno Russchen.

De beginfase kenmerkte zich door slordige afronding van kansen door beide ploegen: tien minuten voor rust meldde het scorebord een magere 3-6. Bij DOS’46 liep het van geen kant; ook toen PKC de draad oppakte bleef de thuisploeg aanmodderen. PKC-er Johannis Schot maakte acht doelpunten voor rust, waarmee hij in zijn eentje al een hoger aantal treffers op naam had dan het collectieve tussenresultaat van DOS’46. Halverwege de wedstrijd stond het 6-13.

Ook in de tweede helft kon de ploeg van Gerald Aukes geen vuist maken. Kleiner dan een verschil van zes doelpunten (9-15) werd het niet.  Het thuispubliek hoopte bij 14-21 nog dat de schade enigszins beperkt zou blijven, maar zag toch uiteindelijk PKC een onnodige grote kloof slaan. Eindstand 17-27.

Doelpunten DOS’46: Menno Russchen 5, Kim Petersen 3, Harjan Visscher 3, Lara Kreikamp 2, Nienke Hintzbergen 2, Jelmer Jonker 2.