Blauw-Wit (A) – DOS'46 (26-29)

• januari 29, 2018

DOS’46 bood Blauw-Wit in Amsterdam goed partij maar gaf in de eindfase de wedstrijd uit handen.

Opstelling DOS’46: In de aanval Lara Kreikamp, Geertje Hoekstra, Harjan Visscher en Leander Zwolle. Het 1e verdedigingsvak bestond uit Kim Petersen, Nienke Hintzbergen, Menno Russchen en Jelmer Jonker.

DOS’46 leidde bij rust met 15-16 en breidde de voorsprong uit tot 15-18. Vervolgens was het stuivertje wisselen waarbij de ploeg van Aukes/Jonkman het initiatief hield, maar niet verder los kwam dan twee doelpunten. Vijf minuten voor tijd kwam Blauw-Wit weer op gelijke hoogte (26-26) en was het ‘erop en erover’ voor de Amsterdammers. DOS’46 had geen antwoord op de eindsprint van de thuisploeg.

Doelpunten DOS’46: Harjan Visscher 10, Jelmer Jonker 7, Lara Kreikamp 2, Geertje Hoekstra 2, Leander Zwolle 2, Menno Russchen 2, Kim Petersen 1.