DOS'46 – Avanti/Flexcom (24-16)

• januari 24, 2018

Even leek de thuisploeg de gasten te overrompelen. Via 3-0 en 4-1 werd Avanti gedwongen een time-out te nemen, en dat pakte goed uit. De gasten kwamen terug tot 5-4, maar nadat de gelijkmaker uitbleef profiteerde DOS’46 optimaal. Via 8-4 was het 12-7 bij rust, en na rust was het duel al snel gespeeld. Typerend voor Avanti was dat alleen Rick van den Blink boven de twee veldgoals uitkwam, collectief maakte de formatie van Erwin van der Putten 13 veldgoals uit 97 pogingen (13,4%) en dat is simpelweg te weinig. En dat er dan ook nog zes vrije ballen misgaan, dat helpt natuurlijk niet mee. DOS’46 schoot wat beter (19 veldgoals uit 111 pogingen tegen 17,12%), met name de verdienste van het eerste verdedigingsvak wat onder aanvoering van Leander Zwolle (6 uit 18)  en Geertje Hoekstra (3 uit 12) een percentage van 24% schoot. Mede daardoor kon DOS’46 via 12-7 uitlopen naar 19-9, waarna de teugels in de laatste tien minuten wat losgelaten werden. Via 20-15 werd het uiteindelijk 24-16, een zakelijke overwinning voor DOS’46 terwijl Avanti zich mag gaan opmaken voor het belangrijkste duel van het seizoen; thuis tegen DVO.

Bron: Korfbal.nl

Doelpunten DOS’46: Leander Zwolle 6, Jelmer Jonker 5, Geertje Hoekstra 3, Harjan Visscher 3, Nienke Hintzbergen 2, Kim Petersen 2, Menno Russchen 2, Lara Kreikamp 1.