DVO/Accountor – DOS'46 (14-22)

• januari 17, 2018

Het was in Bennekom geen grootse wedstrijd van DOS’46 tegen DVO/Accounter. Toch wonnen de Nijeveners van de ogenschijnlijk machteloze thuisploeg, die nu flink in degradatiegevaar verkeert.

DOS’46 begon het duel met in het 1e aanvalsvak Nienke Hintzbergen, Kim Petersen, Max Malestein en Menno Russchen. Verdediging: Geertje Hoekstra, Lara Kreikamp, Harjan Visscher en Leander Zwolle. Jelmer Jonker bleef aan de kant omdat hij zich niet fit genoeg voelde.

Nadat DVO de score had geopend benutte Nienke Hintzbergen een vrije bal en bracht Harjan Visscher DOS’46 op voorsprong uit een afstandsschot. De thuisploeg kwam langszij, ook nog na een strafworp van Max Malestein en opnieuw een treffer van Harjan Visscher. Bij 4-4 kreeg Nienke Hintzbergen een strafworp mee, die door Max Malestein werd verzilverd. Even later miste Malestein vanaf de stip maar zorgde Nienke Hintzbergen alsnog voor het verschil van twee doelpunten (4-6). DOS’46 trok door en kwam door afstandstreffers van Leander Zwolle (2x) en Max Malestein op 4-9. DVO stond inmiddels al bijna tien minuten droog maar wist voor rust nog één keer te scoren. Geertje Hoekstra bepaalde de ruststand op 5-10.

In het begin van de 2e helft had vooral DOS’46 moeite met het vinden van de korf. Gelukkig kwam DVO in acht minuten niet verder dan op 7-11; de schade had voor DOS’46 in die periode ook groter kunnen zijn.

DOS’46 stelde orde op zaken door afstandstreffers van Kim Petersen en Leander Zwolle (opnieuw 2x). Max Malestein tekende voor de 7-14. Het werd 8-15 uit een strafworp van Harjan Visscher.

DVO hervond zich enigszins en wist tien minuten voor tijd nog terug te komen tot 10-15, kleiner zou het verschil niet worden. Nienke Hintzbergen toonde zich opnieuw trefzeker en Harjan Visscher zette zijn directe tegenstander Marijn van den Goorbergh te kijk en rondde zijn actie af met een fraaie ’one-hander’: 10-17. Menno Russchen prikte vanachter de korf de 11-18 binnen en met de 12-19 onderstreepte Harjan Visscher opnieuw dat hij uit elke houding en beweging kan scoren. Uit een vrije bal van Nienke Hintzbergen werd het 13-20, Menno Russchen was nog eens zuiver van afstand en Harjan Visscher trakteerde het publiek op een toegift: 13-22. Eindstand 14-22.

Doelpunten DOS’46: Leander Zwolle 5, Harjan Visscher 5, Nienke Hintzbergen 4, Max Malestein 4, Menno Russchen 2, Kim Petersen 1, Geertje Hoekstra 1.