DOS'46 – LDODK/Rinsma Modeplein (25-23)

• januari 9, 2018

DOS’46 werd in eigen huis winnaar van de Derby van het Noorden. De ploeg van de coaches Gerald Aukes / Edward Jonkman versloeg verrassend LDODK/Rinsma Modeplein, dat tot de wedstrijd tegen DOS’46 al verzekerd leek van een plaats in de play-offs.

DOS’46 begon het duel met in het aanvalsvak Jelmer Jonker, Nienke Hintzbegren, Kim Petersen en Menno Russchen. Verdediging: Lara Kreikamp, Harjan Visscher, Leander Zwolle en Geertje Hoekstra. De ploeg startte prima, maar na een 6-3 voorsprong vonden de bezoekers uit Gorredijk weer aansluiting (7-6). Toch hield de thuisploeg het heft in handen en kon LDODK/Rinsma Modeplein niets anders dan op afstand volgen. Ruststand 12-9.

Na de pauze bleef DOS’46 scoren. Uitblinker Jelmer Jonker schoot van ver de 15-11 binnen. De 16-11 van Geertje Hoekstra  was het eerste doelpunt van de thuisploeg dat uit vrouwenhanden kwam. Lara Kreikamp (18-14) en Nienke Hintzbergen (19-15) volgden het goede voorbeeld.

LDODK leek zich te herpakken en dankzij Marjolijn Kroon op 19-17 te komen, maar het schot van de international miste doel. DOS’46 keerde het tij doordat Harjan Visscher een omstreden strafworp benutte: 20-16. Jelmer Jonker faalde vanaf de stip, waarna LDODK meteen profiteerde: 20-17. Jonker maakte zijn misser goed door een vrije bal slim op Menno Russchen te spelen: 21-17 met nog 12 minuten speeltijd.

Het thuispubliek ging er echt in geloven toen Leander Zwolle voor 22-17 zorgde. Een paar minuten lang misten beide ploegen veel kansen, totdat DOS’46 met een strafworp van Jelmer Jonker de draad weer oppakte: 23-18.  Met minder dan 7 minuten te spelen schoot Menno Russchen van afstand de 24-18 binnen. LDODK wist met een laatste krachtsinspanning nog tot 24-22 te komen maar 1 minuut speeltijd was te kort om DOS’46 nog van de overwinning af te houden. Eindstand 25-23.

Doelpunten DOS’46: Jelmer Jonker  8, Menno Russchen 5, Harjan Visscher 5, Leander Zwolle 3, Lara Kreikamp 2, Geertje Hoekstra 1, Nienke Hintzbergen 1.

Foto’s : Herry Borrink