Marco Zegwaard stopt met korfballen

  • januari 5, 2018

Marco Zegwaard (23) stopt per direct met korfballen. De voormalig speler van Oranje <19 en Jong Oranje heeft deze keuze gemaakt na aanhoudend blessureleed. Na een opgelopen voorste kruisband blessure in januari 2016 (thuiswedstrijd tegen Dalto) bleef het een lastige periode voor Zegwaard. In de aanloop op het seizoen 2017/2018 ging het weer mis. Een enkelkwetsuur in de voorbereiding werd opgevolgd door een gescheurde binnenste meniscus tijdens de eerste training van het seizoen.

Zegwaard heeft in het seizoen 2012/2013 op 18-jarige leeftijd de overstap naar DOS’46 gemaakt. Zegwaard speelde dat jaar in de A1 (onder leiding van Jan Wiegers en Haralt Lucas) en de finale in Ahoy Rotterdam werd gehaald. In de finale bleek PKC/Hagero A1 echter te sterk. Als basisspeler van DOS’46 1 heeft Zegwaard promotie naar de Ereklasse op het veld en promotie naar de Korfbal League meegemaakt.

Marco: “De focus leg ik nu op fit worden zodat ik wel wat kan blijven doen en misschien ooit weer kan korfballen bij mijn oude club (AVO). Ook wil ik mijn opleiding Sport en Beweging gaan afronden. Op dit moment vind ik het leuk om korfbaltrainingen en –clinics te geven. Daar haal ik nu mijn voldoening uit.”

DOS’46 wenst Marco nog een voorspoedig herstel.