KCC/SO natural – DOS'46 (27-28)

• januari 3, 2018

De ploeg uit Capelle aan den IJssel was de gehele eerste helft de bovenliggende partij in dit duel. Niet alleen was KCC zuiverder dan DOS’46 (28% om 22%), de ploeg van Richard van Vloten pakte meer rebounds en hield DOS’46 af van korte kansen onder de paal. Vanaf de 5-5 kwam DOS’46 er eigenlijk niet meer aan te pas, KCC liep uit naar 13-6 en ging rusten met een 17-12 voorsprong. De tweede helft toonde echter een totaal ander beeld. Van 18-13 ging het naar 18-18, waarbij Harjan Visscher (14 goals waarvan acht in de tweede helft, tegen bijna 50%) DOS’46 aan de hand nam. Maar waar DOS’46 kon rekenen op de goals van Visscher, was het bij KCC Gertjan Meerkerk (12 goals waarvan zeven in de tweede helft) die van zich deed spreken. Toen DOS’46 op 20-22 voor het eerst los kwam, was hij het die met twee goals de stand weer gelijk trok. Toen DOS’46 op 22-24 was gekomen, deed Meerkerk dat nog eens haarfijn over. Daarna trokken de gasten uit Nijeveen de wedstrijd echter over de streep. Goals van Menno Russchen, Harjan Visscher en Leander Zwolle gaven DOS’46 wat lucht, en ondanks dat Mark Behrens en Steven Verhoeff de thuisploeg nog op 27-28 brachten en Meerkerk nog één kans kreeg op de gelijkmaker, ging DOS’46 er uiteindelijk met de overwinning van door. Een erg zure nederlaag voor KCC, desondanks staan zij nog wel op de veilige achtste plaats. Volgende week wacht hen het sleutelduel met DVO. DOS’46 onttrekt zich van de onderste regionen, en kan weer even naar boven kijken.

Bron: Korfbal.nl

Doelpunten DOS’46 : Harjan Visscher 14, Leander Zwolle 4, Jelmer Jonker 4, Menno Russchen 3, Kim Petersen 2, Nienke Hintzbergen 1.