DOS'46 – TOP/SolarCompleet (22-23)

• december 19, 2017

Na vier nederlagen op rij was DOS’46 van plan de huid duur te verkopen tegen de regerend landskampioen. En dat lukte vrij aardig. Tot drie keer toe kwam de thuisploeg op een voorsprong van twee goals, maar doordrukken naar drie lukte DOS’46 niet. Bij TOP, aan de andere kant, had het tweede aanvalsvak veel moeite met het vinden van de korf. Desondanks stond de ploeg van Jan Niebeek bij rust wel één doelpunt voor, 9-10. Knap, want los van de 5-6 en 8-9 was het continu DOS’46 wat op voorsprong kwam en TOP wat egaliseerde. In de tweede helft bleef het een gelijk opgaande strijd, waarin beide teams geen afstand konden nemen. DOS’46 poogde dat te doen toen Harjan Visscher 12 minuten voor tijd de 17-15 op het bord zette, maar TOP bleef bij. Nick Pikaar zette de Sassemers vijf minuten voor tijd op 20-21, en toen Celeste Split voor de 20-22 tekende leek het duel gespeeld. Nog één keer richtte DOS’46 zich op, aan de hand van Harjan Visscher. Met zijn negende en tiende doelpunt gaf hij DOS’46 hoop, maar het was de vrouw van het seizoen (en misschien wel van het kalenderjaar 2017) die TOP redde. Met haar negende goal redde zij de meubels voor TOP, wat zo de voornaamste uitdager van PKC blijft. Een zuur verlies voor DOS’46, wat gezien het wedstrijdbeeld absoluut meer had verdiend.

Bron: Korfbal.nl

Doelpunten DOS’46 : Harjan Visscher 10, Jelmer Jonker 6, Leander Zwolle 3, Menno Russchen 1, Lara Kreikamp 1, Nienke Hintzbergen 1.