Avanti (P) – DOS'46 (20-21)

• november 13, 2017

Slecht spelen en toch winnen betekent dat je een eind kunt komen. Wellicht is de 20-21 zege van DOS’46 bij debutant Avanti een goed voorteken, maar tevreden zal coach Gerald Aukes allerminst zijn nadat zijn ploeg vorige week sterk speelde.

Avanti verloor vorige week het openingsduel, terwijl DOS’46 DVO met overmacht versloeg. Toch nam de thuisploeg brutaal het initiatief met tweemaal een voorsprong. Pas bij 2-3 stonden de Nijeveners aan de goede kant van de score en liepen weg naar een 3-6 voorsprong. Waar iedereen dacht dat DOS’46 door zou drukken wist Avanti het duel te kantelen. Het maakte vier treffers op rij en nam de leiding over.(10-8) Deze marge wisten de Pijnackers tot de rust te behouden met 11-9.

Na rust was de eerste score ook weer voor de thuisploeg (12-9) en bij 14-11 was deze marge nog immer intact. Drie treffers op rij van DOS’46 betekende een gelijk stand (14-14) en vanaf dat moment hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Alleen op 18-16 was het verschil nog even twee voor Avanti. Met nog 5 minuten op de klok schoot DOS’46 ineens met scherp en kwam via Nienke Hintzbergen (2x) langszij. In de absolute slotfase stond DOS’46 steeds aan de goede kant van de score en met nog 45 seconden te gaan maakte Harjan Visscher de winnende treffer.

Bron: Meppeler Courant

Doelpunten DOS’46: Nienke Hintzbergen 8, Harjan Visscher 8, Jelmer Jonker 3, Menno Russchen 1, Max Malestein 1.