DOS’46 – DVO/Accountor (27-18)

• november 8, 2017

Met Max Malestein in de basis, wetende dat Sven Jonker een stap terug heeft gedaan en Leander Zwolle geblesseerd is, begon DOS’46 alleraardigst tegen DVO. En daar had die Malestein, die 4 uit 6 schoot toen het scorebord 7-3 aangaf, een flink aandeel in. Niet alleen met zijn goals, maar ook met de energie die hij in zijn spel legde. DVO – waar Brent Struyf en Janine van Schie op de bank begonnen – maakte eigenlijk geen moment aanspraak op de zege. Via 7-3 en 9-7 kwam DVO wel nog op 10-9, maar toen zette DOS’46 weer aan en bij rust was het 13-10. DVO schoot simpelweg niet goed genoeg van afstand, al was de ploeg uit Bennekom rondom de korf behoorlijk zuiver. Zo ontketend als Malestein in de eerste helft was, zo goed was Menno Russchen in de tweede helft. Met twee van de eerste drie goals na rust en het veroorzaken van een strafworp had hij een aardig aandeel in de demarrage die DOS’46 op 17-11 bracht. Nog een keer kwam DVO terug, onder aanvoering van de ingevallen Brent Struyf, maar DOS’46 kwam nooit écht in gevaar. Mooi was de treffer van de 19-jarige Wiljan Snip, die zijn Korfbal Leaguedebuut maakte en vijf minuten voor tijd het verschil weer op zes bracht. Een zakelijke overwinning voor DOS’46 tegen een DVO dat nooit echt aanspraak maakte op de zege. Smetje op de wedstrijd was de gele kaart voor Ben Crum, die voor twee wedstrijden geschorst is.

Bron: Korfbal.nl

Doelpunten DOS’46: Jelmer Jonker 7, Max Malestein 5, Harjan Visscher 5, Menno Russchen 4, Geertje Hoekstra 2, Nienke Hintzbergen 2, Kim Petersen 1, Wiljan Snip 1.