DOS'46 – PKC/SWKGroep (21-27)

• oktober 5, 2017
Zonder Jelmer Jonker en Leander Zwolle maar mét de nodige regenval ging het eerste kwartier gelijk op in Nijeveen. Daarna was het echter de thuisploeg die zich liet gelden, en via 5-5 op 8-5 kwam. Dat gat van drie werd continu geconsolideerd, en in de fase vlak voor rust zelfs uitgebouwd naar vijf met een 15-10 ruststand als gevolg. In een fase van tien minuten kon PKC na rust de wedstrijd volledig kantelen; van 16-13 ging het naar 16-17. Wat volgde was een laatste kwartier waarin beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. DOS’46 kwam op 18-18, zag PKC vervolgens weer uitlopen naar 18-21 maar dichtte dat gat door op 20-21 te komen. Met nog zes minuten te gaan en een stand van 21-22 op het bord volgde een time-out, waarna PKC de wedstrijd vervolgens in het slot wist te gooien. De Papendrechters gaan zonder puntverlies de zaal in, terwijl DOS’46 na vijf wedstrijden op zes punten staat, vier punten achter PKC.
Bron: Korfbal.nl
Doelpunten DOS’46: Fenna de Jong 4, Geertje Hoekstra 4, Max Malestein 4, Harjan Visscher 4, Nienke Hintzbergen 3, Wiljan Snip 1, Menno Russchen 1.