DOS'46 – TOP/SolarCompleet (25-19)

• september 16, 2017

DOS’46 is na drie speelronden in de Ereklasse B nog zonder puntverlies. Het won thuis met 25-19 van zaalkampioen TOP uit Sassenheim. De bezoekers, die nog puntloos zijn, hadden bij rust nog een voorsprong van 12-13 tegen de equipe van AukesDOS’46 opende de score (1-0), maar keek daarna steeds tegen een achterstand aan en wist pas bij 8-7 weer even het initiatief te nemen. Tot 11-10 bleven de Nijeveners aan de goede kant van de score. Vlak voor rust draaide TOP het duel om en wist met een minieme voorsprong de rust in te gaan, 12-13.

DOS’46 stelde na rust orde op zaken. Het kwam meteen op gelijke hoogte (13-13) en liep langzaam weg bij de Sassenheimers. Bij 17-14 was het verschil voor het eerst drie treffers en leek het duel gespeeld. Tot 20-18 kon TOP in het spoor van DOS’46 blijven, maar in de slotfase gooide de thuisploeg het duel in het slot en won uiteindelijk met een marge van zes treffers, 25-19.

Bron verslag: Meppeler Courant