Dalto/Klaverblad Verz. – DOS'46 (24-29)

• september 11, 2017

DOS’46 1 behaalde in Driebergen een keurige overwinning op Dalto/Klaverblad Verzekeringen 1.

Trainer/coach Gerald Aukes koos voor de volgende basisspelers:

Aanval: Harjan Visscher, Max Malestein, Geertje Hoekstra, Nienke Hintzbergen. Verdediging: Jelmer Jonker, Leander Zwolle, Kim Petersen, Fenna de Jong.

Even hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar vanaf 4-4 nam DOS’46 door treffers van Max Malestein de leiding (4-6) en stond die niet meer af. Toch werd het verschil pas gemaakt in de laatste minuten voor rust: 11-15.

Dalto startte de tweede helft hoopvol, kon blijven volgen maar wist de aansluiting niet te vinden. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd leek nog niets beslist (21-24), maar na een benutte strafworp van Harjan Visscher en een afstandstreffer van invalster Samantha Schorn was het gat groot genoeg: 21-26. Jelmer Jonker gaf met zijn achtste doelpunt (23-28) de thuisploeg definitief het nakijken. Eindstand: 24-29.

Doelpunten DOS’46: Jelmer Jonker 8, Harjan Visscher 7, Max Malestein 5, Nienke Hintzbergen 4, Fenna de Jong 2, Kim Petersen, Samantha Schorn 1, Leander Zwolle 1.