DOS’46 start met het opleiden van trainers

  • juli 26, 2017

Met ingang van het nieuwe korfbalseizoen 2017-2018 start DOS’46 met de opleidingen voor korfbaltrainer, KT2 en KT3. Een aantal jonge trainers start met de basisopleiding KT2 en de trainers die al in het bezit zijn van de KT2 krijgen de mogelijkheid om de vervolgopleiding KT3 te doen.

In de KT2 opleiding ligt de nadruk op het pedagogische en didactische aspect van het trainerschap. In de KT3 opleiding wordt dieper ingegaan op de technische aspecten van het korfbal. Iedere trainer zal gedurende de opleiding begeleid worden door een ervaren trainer. Ook zijn er een aantal verplichte opleidingsavonden, waar een door de KNKV aangewezen docent les geeft.

We zien het opleiden van (nieuwe) trainers als een belangrijke voorwaarde om ook op de lange termijn een gezonde korfbal vereniging te blijven. Ook is dit een stap in de goede richting om een volwaardige KNKV leervereniging te worden.

Mocht je geïnteresseerd zijn om ook een trainersopleiding te volgen dan kun je vrijblijvend contact opnemen met Jelmer Jonker jelmerjonker6@gmail.com.