Voorzitter Henk Jonker: ‘Luchthal biedt veel mogelijkheden’

  • juni 17, 2017

DOS’46 krijgt een luchthal over het tweede kunstgrasveld. De demontabele opblaashal staat er ieder jaar van oktober tot maart. De algemene ledenvergadering is donderdag akkoord gegaan met het voorstel van de werkgroep. Met de komst van een luchthal wordt het probleem van een gebrek aan trainingsuren in de zaal opgelost. Van de trainingshal kunnen ook andere verenigingen gebruik maken.

De hal kost 250.000 euro en het streven is dat hij er half oktober 2017 staat. Er wordt een Stichting Luchthal Nijeveen opgericht die de financiering en exploitatie regelt. De stichting wil 20% van het benodigde bedrag lenen tegen een rente van 1% met een looptijd van 15 jaar. Daarnaast wordt een beroep gedaan op leden, sponsoren, de Businessclub, vermogende particulieren, fondsen en anderen die DOS’46 een warm hart toedragen om een financiële bijdrage te doen.

Poly-Ned uit Steenwijk is de beoogde leverancier van de opblaashal. De beoogde leverancier van de vloer is Royal Campen Sports uit Kampen. Dit zijn beide gerenommeerde bedrijven uit de branche. Het feit dat de hal met name voor korfbal gebruikt gaat worden, is een primeur voor beide bedrijven.

Het gaat om veel geld, weet ook voorzitter Henk Jonker. Toch is het risico voor de club volgens hem minimaal. ‘Alles wordt ondergebracht in een stichting. Deze stichting is verantwoordelijk,’ aldus Jonker. ‘Als je het niet probeert, weet je het nooit. Het is heel simpel; als het geld er niet komt, gaat het niet door. We willen heel graag dat de hal er half oktober staat. Als we het niet tijdig redden om het geld bij elkaar te krijgen, wordt dat later. En als we het helemaal niet redden met het geld, dan komt hij er niet. Maar dan hebben we het in ieder geval geprobeerd.’

Jonker geeft aan dat het verhaal van de werkgroep heel goed in elkaar zit. ‘Natuurlijk waren er kritische vragen, maar dat mag. Alles is goed bekeken. Deze hal biedt op de piekuren tussen 18.00 en 22.00 uur meer mogelijkheden, zowel voor het topkorfbal als voor het breedtekorfbal. Donderdag was een hele positieve avond.’

De voorzitter vertelt dat al diverse verenigingen hebben laten weten gebruik te willen maken van de hal. ‘SVN’69, de tennissers en ook vanuit Havelte is er belangstelling. De reacties zijn heel goed.’

DOS’46 heeft nog wel een helpende hand van de gemeente Meppel nodig. ‘Financieel doen ze niks, maar we willen graag dat ze garant staan. Dat is essentieel. Ze hebben aangegeven positief te staan tegenover het plan. Dat is een goed begin.’