AED beter bereikbaar

  • mei 28, 2017

Helaas kan een hartstilstand iemand plotseling overkomen. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Zo’n apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen. Op onze vereniging is een AED aanwezig.

 

AED verplaatst naar buiten

Dos’46 vindt het belangrijk dat de overlevingskans bij een hartstilstand ook voor bewoners in de omgeving van onze vereniging zo groot mogelijk is. Daarom willen we de AED ook voor hen bereikbaar maken, door deze naar buiten te verplaatsen. De AED hangt inmiddels in een rode kast die ons is aangeboden door de Hartstichting in samenwerking met de Vriendenloterij. Dankzij die kast is de AED bereikbaar voor de omgeving, ook in de uren dat de kantine gesloten is. Daar zijn we uiteraard heel blij mee.

 

Het verschil maken in de buurt

De AED hangt bij de ingang van de veldkantine. Ook wordt hij aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie, zodat mensen in de buurt deze AED kunnen vinden en gebruiken in het geval van een hartstilstand. Elke seconde dat de AED eerder wordt ingezet, kan namelijk het verschil maken. Kunt u zelf reanimeren? Dan kunt u zich als burgerhulpverlener bij dit systeem aanmelden via www.hartstichting.nl/aanmelden. U krijgt dan een oproep om te reanimeren bij een hartstilstand in uw buurt en kunt zo levens redden.

 

Inzet AED

Uiteraard hopen wij van harte dat het gebruik van de AED niet nodig zal zijn, maar het is goed om te weten dat deze mogelijkheid er is. We vinden het fijn om op deze manier ons steentje bij te kunnen dragen !

 

AED/Reanimatiecursus gevolgd ?

Wij vragen een ieder die een AED/Reanimatiecursus heeft gevolgd en in het bezit is van een dergelijk certificaat even een mailtje te sturen naar secretaris@dos46.nl. Dan plaatsen wij je op de lijst en krijg je de code van het cijferslot van de kast.