Afscheid van spelers en coaches

  • mei 22, 2017

Afgelopen zaterdag, na de thuiswedstrijd van DOS’46, besteedde voorzitter Henk Jonker uitgebreid aandacht aan het (naderende) afscheid van vijf selectiespelers en de beide coaches van DOS’46 1.

Loes Blacquière (23), vaste kracht in de hoofdmacht, stopt met (top)korfballen omdat ze er niet langer alles voor aan de kant wil zetten. Ze begon bij Vitesse in Barendrecht en maakt in 2011 de overstap van Asko naar DOS’46. In 2012 behaalde ze met de DOS’46 A1 de nationale titel op het veld.

De van Mid Fryslân afkomstige Nynke Sinnema (23) gaat naar LDODK/Rinsma Fashion. Na vier jaar Nijeveen en een langdurige knieblessure wil ze in Gorredijk een nieuwe start maken.

DOS’46-telg Iris Hulzebosch (20) speelt volgend seizoen voor SCO uit Wolvega. Met DOS’46 A1 werd ze tweemaal Nederlands kampioen.

Rosemiek Harrewijn (23) verruilde in 2009 het shirt van ASVD/Kwoot voor rood-zwart. Twee jaar geleden speelde ze een bepalende rol bij de promotie van DOS’46 naar de Korfballeague. Eerder dit seizoen gaf ze aan topkorfbal niet langer te kunnen combineren met haar werk.

Ook voor Sven Jonker (26) geldt dat trainen en spelen op het hoogste niveau naast zijn baan niet langer mogelijk is. Sven groeide op bij Juventa uit Hardenberg en maakte zeven jaar lang deel uit van de selectie van DOS’46; de laatste zes jaar in de hoofdmacht.

Ook voor hoofdtrainer-coach Daniël Hulzebosch en zijn assistent Haralt Lucas was 2016/2017 het (voorlopig) laatste seizoen bij de club waarmee ze al hun hele korfballeven verbonden zijn en als speler en coach succes hebben behaald.

NJM02Z7_0[1]NGX85T4_0[1]NHC70W1_0[1]NKM14P5_0[1]NGK27Z9_0[1]