Loes Blacquière beëindigt korfbalcarrière

  • april 29, 2017

Loes Blacquière stopt aan het eind van het seizoen met korfbal. De 23-jarige speelster van DOS’46 kan korfbal geen prioriteit meer geven in haar leven. ‘Ik wil korfbal niet meer ten koste laten gaan van andere dingen,’ aldus Loes.

‘Om in de selectie van DOS’46 te spelen, moet je bereid zijn om er heel veel tijd in te investeren. Ik merk dat ik hier niet meer toe bereid ben. Ik haal niet meer zoveel voldoening uit het korfbal en wil er niet meer alles voor aan de kant te zetten.’

Loes speelde zes jaar bij DOS’46, één jaar in A1 en vijf jaar in het eerste team. In die periode behaalde ze onder meer de landstitel met A1 op het veld en promoveerde ze met DOS’46 1 naar de Korfbal League. ‘Mooie momenten. Het spelen in de Korfbal League was een nieuwe ervaring, waar ik erg van genoten heb,’ zegt ze.

De 23-jarige inwoonster van Apeldoorn gaat aankomende zomer trouwen, verhuizen, werken en andere hobby’s oppakken. De beslissing om te stoppen, was moeilijk, laat ze weten. ‘Ik heb er de afgelopen maanden heel veel over nagedacht en getwijfeld over wat ik zou kiezen. Ik korfbal al zo lang en om er dan mee te stoppen is helemaal niet makkelijk. De onzekerheid over hoe je leven loopt zonder korfbal, maakte het ook een spannende keuze. Maar ik moest eerlijk zijn naar mijn teamgenoten en naar mezelf toe. Ook de reactie van mijn teamgenoten en anderen vond ik lastig. Ze vinden het heel jammer dat ik stop. Ik houd er totaal niet van om mensen teleur te stellen.’

Loes zegt dankbaar te zijn voor de jaren dat ze bij DOS’46 mocht spelen. ‘Ik heb veel aan DOS te danken. Ik heb me altijd erg welkom gevoeld en ook als speler voelde ik me gewaardeerd door de fantastische supporters.’