DOS'46 – Blauw-Wit (A) (15-20)

  • april 23, 2017

Heerlijk korfbalweer in Nijeveen, waar Daniël Hulzebosch ervoor koos om Max Malestein te laten beginnen en Harjan Visscher en Jelmer Jonker (die allebei nog in zouden vallen) aan de kant te houden. De afronding in de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven, waardoor beide ploegen elkaar maar weinig ontliepen. Bij rust was het 7-9, en tot 12-13 kon DOS’46 meekomen met de verliezend zaalfinalist. Daarna werd het verschil al snel groter, en pakte Blauw-Wit uiteindelijk relatief eenvoudig twee punten. Daardoor blijven de Amsterdammers de koploper in de Ereklasse A, met drie punten voorsprong op zowel Fortuna als LDODK. Voor DOS’46 rest niets meer dan een plaats in de middenmoot, in degradatiegevaar zullen de Drenten niet meer komen maar de achterstand op Fortuna en LDODK (drie punten) lijkt te groot om voor een stunt te kunnen zorgen. (Uitslag: 15-20)

(Korfbal.nl)

Doelpunten DOS’46: Loes Blacquière 4, Menno Russchen 3, Sven Jonker 3, Nienke Hintzbergen 2, Max Malestein 1, Kim Petersen 1, Geertje Hoekstra 1.

Foto: Jacob Heres  – Korfbalfoto.nl