Fortuna/Delta Logistiek – DOS'46

  • maart 29, 2017

DOS’46 heeft zaterdagmiddag op bezoek bij Fortuna/Delta Logistiek één punt mee naar huis genomen uit het zonnige Delft. Na een 9-11 ruststand kon Fortuna/Delta Logistiek weer aanhaken en op 18-18 floot scheidsrechter Marcel Luttik (met assistent Joeri Kok) voor het eindsignaal.

DOS’46 startte in de volgende opstelling:

Eerste aanval: Harjan Visscher, Leander Zwolle, Loes Blacquière en Geertje Hoekstra.

Eerste verdediging: Jelmer Jonker, Menno Russchen, Nienke Hintzbergen en Kim Petersen.

Daan Preuninger (weer terug in de basis bij Fortuna/Delta Logistiek) opende de score waarna Loes Blacquière namens DOS’46 weer gelijk maakte; 1-1. Via doelpunten van Menno Russchen en Harjan Visscher (2) liep DOS’46 uit naar een 2-4 voorsprong. Fortuna/Delta Logistiek bracht de stand weer gelijk (4-4) waarna Loes Blacquière en Geertje Hoekstra voor de 4-5 en 4-6 scoorden. DOS’46 kon elke keer het gaatje slaan, maar kon vervolgens niet doordrukken. Fortuna/Delta Logistiek maakte keer op keer gelijk. Op 7-7 moest Geertje Hoekstra het veld verlaten wegens een (bovenbeen)blessure, zij werd vervangen door Lara Kreikamp. Op 9-9 kon DOS’46 vlak voor rust nog uitlopen naar 9-11 door doelpunten van Menno Russchen en Jelmer Jonker.

In de tweede helft schoot Harjan Visscher de 9-12 binnen, het eerste gaatje van drie doelpunten was dan ook daar. Fortuna/Delta Logistiek rechtte haar rug en bracht de stand weer op gelijk hoogte; 13-13. Zoals eigenlijk de gehele wedstrijd nam DOS’46 weer het initiatief, via afstandsschoten van Jelmer Jonker en Nienke Hintzbergen werd het 13-15. Fortuna/Delta Logistiek maakte wederom gelijk (15-15) en via 16-16 en 17-17 werd het nog een spannende slotfase. Nienke Hintzbergen leek de wedstrijd te beslissen met een doorloopbal; 17-18. Echter was het Fortuna/Delta Logistiek dat weer gelijk maakte en de eindstand bepaalde op 18-18.

Achteraf gezien had er misschien wel meer ingezeten voor de ploeg van Daniel Hulzebosch en Haralt Lucas. Over twee weken treffen beide ploegen elkaar alweer en kan er geprobeerd worden om de twee punten thuis te houden. Volgende week zaterdag 29 april speelt DOS’46 thuis tegen Blauw-Wit (A). In de zaal wist DOS’46 beide ontmoetingen te winnen tegen de finalist van de Korfbal League finale. De tweede teams spelen om 14:00 tegen elkaar en om 15:30 uur spelen de eerste teams.

Doelpunten DOS’46:

Jelmer Jonker 4 (2), Menno Russchen 4, Harjan Visscher 4, Loes Blacquière 3, Nienke Hintzbergen 2, Geertje Hoekstra 1.