Round-Up D-Day 18 maart 2017

• maart 22, 2017

Afgelopen zaterdag was een belangrijke dag voor de jeugd van DOS’46. Mocht je even niet meer weten waarom, klik dan hier.

Voor DOS’46 C1 stond deze zaterdagochtend een autorit naar Roden op het programma. In Roden zou namelijk het Nederlands Kampioenschap voor de C’s plaatsvinden.

Na het voorstellen van alle ploegen begon DOS’46 C1 met een wedstrijd tegen PKC/SWKGroep C1. In een spannende wedstrijd werd het 9-8 voor de ploeg van Emiel Katoele en Max Malestein. In de tweede wedstrijd kwam DOS’46 C1 TOP/Quoratio C1 tegen. Met een ruststand van 3-4 voor de Sassenheimers leek er nog van alles mogelijk. Helaas voor DOS’46 C1 was het TOP/Quoratio C1 dat scherper was de tweede helft, eindstand 5-9. Na twee poulewedstrijden hadden alle ploegen in de poule zowel eenmaal gewonnen als verloren. Bij winst in de derde wedstrijd zou er een mooie eindklassering in zitten voor de Nijeveners. De laatste poulewedstrijd was tegen ZKV De Meervogels C1. DOS’46 C1 kwam deze wedstrijd niet uit de verf en verloor met 7-14. Dit resultaat zorgde ervoor dat DOS’46 C1 zich moest gaan opmaken voor de wedstrijd om plek 7-8 tegen KV De Meeuwen. In de competitie kwamen beide ploegen elkaar ook al tegen. Met een ruststand van 5-2 in het voordeel van DOS’46 C1 kon de tweede helft beginnen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 7-3 overwinning. DOS’46 C1 heeft een zevende plaats behaald op het Nederlands Kampioenschap voor de C’s. Max Malestein na het toernooi: “Aan het begin van het seizoen hadden we alleen maar gehoopt om op het NK te staan en we als ploeg trots mogen zijn dat we er gestaan hebben. Ik ben trots op de ploeg en door het spelen van dit soort toernooien worden de kinderen alleen maar betere korfballers.”. Op het veld is DOS’46 C1 ook nog vol in de race om het Nederlands Kampioenschap te halen.

DOS’46 B1 moest, net zoals de C1, vroeg hun bed uit. Voor DOS’46 B1 stond de halve finale voor het Nederlands Kampioenschap op het programma. Tegenstander was ZKV B1 uit Zaandam. De wedstrijd werd gespeeld in het nieuwe topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan. Voor de op papier spelende bezoekers was dit haast een thuiswedstrijd. ZKV B1 had zelfs al in de zaal mogen trainen van KZ/Hiltex.

Beide ploegen begonnen scherp en de eerste aanvallen resulteerde allemaal in doelpunten. Binnen no-time stond het dan ook 5-5. Op 7-6 kon DOS’46 B1 voor het eerst doordrukken en bracht het verschil naar twee. ZKV B1 kon niet gelijk reageren en de 9-6 was een feit. DOS’46 B1 wist voor rust zelfs nog uit te lopen naar 12-8 maar kon deze voorsprong niet behouden. ZKV B1 scoorde tweemaal vlak voor rust en beide ploegen gingen met een 12-10 ruststand de kleedkamers opzoeken.

In de tweede helft was het DOS’46 dat de score opende. Via 13-10 en 14-10 werd het verschil weer gebracht naar vier doelpunten. ZKV B1 counterde deze uitlooppoging van DOS’46 B1 en bracht de stand weer in evenwicht; 15-15. Het was ZKV B1 dat voor het eerst sinds de 2-3 en 5-6 tussenstanden weer op voorsprong kwam. Via 15-16, 15-17 en 15-18 keek de ploeg van Kelvin Borrink en Jelmer Jonker in eens tegen een forse achterstand aan. Nog geen vijf minuten later had DOS’46 B1 deze achterstand al weer weggewerkt. Op 19-19 met nog ruim tien minuten op de klok leek de wedstrijd een spannend einde tegemoet te gaan. ZKV B1 bleef aan de goede kant van de score tot de 22-21 van DOS’46 B1. ZKV B1 maakte gelijk en met nog vijf minuten op de klok was de stand 22-22. ZKV B1 scoorde met nog 3:55 op de klok, gevolgd door de gelijkmaker van DOS’46 B1 met nog 2:48 op de klok. Met nog iets meer dan twee minuten te spelen pakte DOS’46 B1 de voorsprong in de wedstrijd; 24-23. ZKV B1 maakte met nog 1:35 op de klok gelijk; 24-24. Een bloedstollende slotfase was het daadwerkelijk geworden. Met nog 50 seconden op de klok pakte DOS’46 de voorsprong; 25-24. Met nog dertig seconde op de klok verspeelde DOS’46 B1 het balbezit en had ZKV B1 nog één aanval om er een verlenging uit te slepen. Een doorbraak werd door een scheidsrechter op de strafworpstip gelegd. Nog 17 seconde op de klok en ZKV B1 heeft de uitgelegen kans om op gelijke hoogte te komen. De scheidsrechter fluit, de speelster van ZKV B1 neemt de strafworp maar de bal stuitert uit de korf! DOS’46 B1 komt in balbezit en speelt de wedstrijd uit. In de laatste seconde wordt er nog gescoord en de eindstand wordt bepaald op 26-24 voor DOS’46 B1. Volgende week speelt DOS’46 B1 in Putten om 11:15 uur tegen Dalto/SIMGroep B1 voor het Nederlands Kampioenschap.

Voor DOS’46 A1 stond de play-off wedstrijd tegen PKC/SWKGroep A1 op het programma. DOS’46 A1 schoot als underdog in de eerste kruisfinale tegen PKC/SWKGroep geweldig uit de startblokken. De Nijeveners schoten met scherp en waren verdedigend zeer alert. Het leverde een 2-6 voorsprong op voor DOS’46. Opvallend was dat de eerste zes doelpunten door zes verschillende personen gescoord werden. Op dat moment stonden al op het scorebord Julian Jobing, Julian Frieswijk, Ramon Karsten, Ilse van der Meulen, Fardau de Boer en Latisha van Halen. De Papendrechters zagen zich genoodzaakt een time-out te nemen, maar ook na de korte onderbreking bleef het initiatief aan DOS-zijde. Via 3-7 en 3-9 liep DOS’46 uit naar 4-10. Hierna stokte de doelpuntenmachine van de ploeg van coach Sjors Keij. Schotpogingen waren er voldoende, de afronding was zeer matig. Zo kon PKC/SWKGroep terugkomen in de wedstrijd en was de stand bij rust weer volledig in evenwicht: 11-11. Ook na de pauze ging het scoren moeizaam. De Papendrechters liepen uit naar 14-11, maar Julian Jobing en Julian Frieswijk (2X) trokken de stand gelijk. Ondertussen was Kaj Raterman in het veld gebracht voor Julian Jobing, die met kramp naar de kant moest. PKC/SWKGroep liep bij 17-15 wederom iets uit, maar DOS’46 rechtte wederom de rug en Bonne Bus zorgde met twee belangrijke doelpunten voor 17-17. Een spannende slotfase brak aan, waarin DOS’46 – inmiddels met Marit Strating in het veld voor Daniek van der Wal – tot tweemaal toe twee doelpunten voorkwam: 17-19 en 18-20. De thuisploeg scoorde 19-20, maar met nog precies 53 seconden op de klok leek Julian Frieswijk voor de beslissing te zorgen: 19-21. Het werd nog ongemeen spannend omdat PKC/SWKGroep direct scoorde en DOS’46 aan de andere kant snel onnodig balverlies leed. Uit de drie schotpogingen die volgden, wisten de Papendrechters niet te scoren. Zes seconden voor tijd kwam DOS’46 in balbezit waarna het eindsignaal klonk en het rood-zwarte feestje op de speelvloer kon beginnen. Aankomende zaterdag staat de tweede onderlinge ontmoeting op het programma. In de eigen sporthal De Eendracht kan DOS’46 A1 een ticket voor de finale bemachtigen. De wedstrijd begint om 20:00 uur. Mocht het DOS’46 A1 zaterdag niet lukken om te winnen dan volgt er een beslissende derde wedstrijd in Papendrecht.