Belangrijke wijzigingen peildatum leeftijd jeugdkorfbal seizoen 2017/2018

  • maart 20, 2017

Vanuit de KNKV wordt er in het seizoen 2017/2018 een belangrijke wijziging doorgevoerd in het jeugdkorfbal. De peildatum die bepaalt in welke leeftijdscategorie iemand mag spelen, wordt gewijzigd van 1 oktober naar 1 januari met ingang van het seizoen 2017/2018. Hiermee komt de peildatum op één lijn met de internationaal gehanteerde peildatum en daarmee ook met de gehanteerde datum van de Regionale Talenten Centra (RTC)-teams.

Gevolg is dat de korfballeeftijd van alle spelers geboren tussen 1 oktober en 1 januari in 2017 één jaar hoger zal worden.

Wat betekent dit?
Voor spelers die geboren zijn van 2 januari tot en met 1 oktober, verandert er niet zo veel. Zij doorlopen de leeftijdscategorieën F t/m A op de normale manier en zitten twee jaar in elke leeftijdscategorie plus een gebruikelijk derde jaar in de A.
Op spelers geboren van 2 oktober t/m 1 januari is deze regel wel van toepassing. Het gevolg van de wijziging is dat zij niet twee jaar in elke leeftijdscategorie zullen spelen, maar eenmalig al na één jaar door zullen gaan naar een hogere leeftijdscategorie. Voor sommige spelers geldt dat zij daar komend seizoen meteen iets van merken, voor andere spelers treedt dat effect pas merkbaar een jaar later op.

In onderstaande tabel kunnen op basis van leeftijd en verjaardag de gevolgen van deze wijziging voor elk lid worden gevonden.

Als jeugdcommissie zijn we momenteel bezig te inventariseren welke spelers en speelsters dit betreft. Nadere informatie omtrent deze verandering zal volgen. Indien er vragen zijn, mail ze dan gerust naar kid@dos46.nl

Commissie KID DOS ‘46

Schermafbeelding 2017-03-20 om 11.17.04