Scheids in het nieuw

  • maart 19, 2017

Multiselect heeft onze scheidsrechters voorzien van nieuwe shirts, hiermee staan zij weer representatief in het veld om wedstrijden te fluiten. Multiselect sponsort al vele jaren deze shirts. ‘Korfballen is meer dan de spelers die in het veld staan, scheidsrechters zijn bepalend voor de wedstrijd en verdienen het om verzorgd in het veld te staan, daarom verbinden wij graag onze bedrijfsnaam hieraan’, aldus Henri Bouwknegt, mede-eigenaar van Multiselect. Als waardering voor de loyaliteit van Multiselect heeft Henri een ingelijst scheidsrechtersshirt ontvangen. ‘Wat een mooi gebaar’, aldus een verbaasde Henri Bouwknegt, ‘De lijst krijgt zeker een goede plek bij ons op kantoor’.

Arbiters zijn belangrijk voor onze vereniging. ‘Geen scheids geen wedstrijd’. Tijdens de ALV van 13 maart jl., is het concept raamwerk toegelicht. Een aantal acties lopen al of worden op korte termijn ingezet. Concreet zijn er met een aantal verenigingen afspraken gemaakt dat zij wedstrijden voor DOS’46 fluiten waarbij wij als tegenprestatie een clinic verzorgen. Daarnaast wordt vanaf het komende veldseizoen na afloop van iedere wedstrijd (jeugd/breedte/top) door iedere speler en door de trainer/coach de scheidsrechter bedankt voor het fluiten van de wedstrijden. Daarnaast wordt geleidelijk aan tijdens trainingen de afsluitende onderlinge wedstrijd gefloten door een van de spelers. Hierdoor krijgen kinderen van jongs af aan vertrouwen in het fluiten.

Arbitrage is een blijvend aandachtspunt binnen DOS’46 en gaat ook nadrukkelijker de aandacht krijgen.

scheidsnieuw

Foto: Herry Borrink