DOS'46 – PKC/SWKGroep

  • maart 16, 2017

PKC/SWKGroep te sterk voor DOS’46

DOS’46 wist afgelopen zaterdag in eigen huis niet te winnen van PKC/SWKGroep uit Papendrecht. De wedstrijd kwam moeizaam op gang, maar bij een stand van 2-2 breidde PKC de voorsprong uit en kon DOS’46 niet meer aansluiten. Eindstand 15-26.

DOS’46 startte de wedstrijd met Jelmer Jonker, Sven Jonker, Kim Petersen & Nienke Hintzbergen in de aanval. In de verdediging begonnen Harjan Visscher, Menno Russchen, Geertje Hoekstra en Loes Blacquière.

De score werd geopend door PKC, via een strafworp werd het 0-1 voor de bezoekers. Direct daarna wist Nienke Hintzbergen door een doorloopbal de stand gelijk te trekken: 1-1. Door een schot van Geertje Hoekstra kwam DOS’46 al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar bij een stand van 2-2 kwam PKC los en breidde de stand uit tot 2-6. Vanaf dat moment wist DOS’46 eigenlijk niet meer bij te blijven, waardoor beide ploegen de rust in gingen met een stand van 4-13.

Ook de tweede helft was het PKC dat het inititiatief nam en werd duidelijk dat PKC nog een maatje te groot is voor de jonge ploeg van Daniël Hulzebosch. 5 Minuten voor tijd kwam Leander Zwolle in het veld, die Sven Jonker verving. Sven Jonker speelde zijn laatste wedstrijd als vaste selectiespeler en kreeg de verdiende publiekswissel. Gedragen op de schouders van medespelers werd hij bedankt door het publiek in de Eendracht. De wedstrijd werd uitgespeeld en eindigde in een 15-26 overwinning voor de bezoekers uit Papendrecht. Na afloop werden ook Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas nog in het zonnetje gezet. Ook voor hen was het de laatste wedstrijd in de Eendracht als coaches van de selectie.

Voor DOS’46 was dit de laatste wedstrijd van dit Korfbal League seizoen. Met een mooie 6de plek op de ranglijst mag de ploeg trots zijn op wat zij met elkaar bereikt hebben. Over een paar weken start de tweede helft van de veldcompetitie. Op 22 april zal DOS’46 de eerste wedstrijd spelen, uit bij Fortuna/Delta Logistiek.

Scores DOS’46: Harjan Visscher 4, Nienke Hintzbergen 2, Kim Petersen 2, Sven Jonker 2, Jelmer Jonker 2, Leander Zwolle, Geertje Hoekstra en Menno Russchen allen 1.