Wie de jeugd heeft… (Belangrijk: Nederlandse titels te behalen!)

  • maart 7, 2017

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat de toekomst bij onze club er rooskleurig uitziet blijkt wel uit het feit dat de A1, B1 én C1 alle drie nog kans maken op het Nederlands kampioenschap in hun leeftijdscategorie! Uiteraard hopen deze teams op veel support tijdens de beslissende fase van de competitie, vandaar het volgende overzicht:

DOS’46 A1
De A1 (2e in de poule met 18 punten) kan zaterdag in een rechtstreeks duel met Dalto A1 (3e, 16 punten) de play-offs veilig stellen door het onderling resultaat positief te houden door niet met meer dan zeven doelpunten verschil te verliezen. De A1 zal dan waarschijnlijk 2e worden, maar kan ook nog 1e worden in de poule als AVO A1 thuis verliest tegen het gedegradeerde KZ/Hiltex A1. De play-offs zullen op de twee zaterdagen daarna volgen (18 & 25 maart) tegen PKC/SWKGroep (momenteel 1e in de andere poule) of Fortuna/Delta Logistiek (2e). Wie er de eerste play-off wedstrijd thuisvoordeel heeft hangt af van de plek op de ranglijst, de teams die als 1e eindigen beginnen met thuisvoordeel. Mocht onze A1 een wedstrijd winnen en een wedstrijd verliezen in de play-offs, dan volgt er in de week voor de finale in de Ziggo Dome nog een derde duel. Bij winst in de play-offs zal onze A1 in de Ziggo Dome-finale gaan strijden voor het Nederlands kampioenschap, maar zover is het nog lang niet: de komende weken verdienen deze toppers de steun van zoveel mogelijk supporters, te starten met zaterdag bij de uitwedstrijd tegen Dalto A1, 13:45u in sporthal Hoenderdaal te Driebergen!

DOS’46 B1
De B1 is al een stapje verder in de competitie dan de A1: zij staan zaterdag al in de kwartfinale voor het Nederlands kampioenschap! Geen play-offs voor onze aspiranten, maar een kwartfinale en hopelijk ook een halve finale en een finale. Zaterdag staat Achilles B1 uit Den Haag op het programma, thuis in sporthal De Eendracht. Winst is noodzakelijk voor het behalen van de halve finale die volgende week op de planning staat tegen DeetosSnel B1 of ZKV B1. Vorig jaar kon onze B1 het niet bolwerken in de kwartfinale tegen KCC B1, nadat zij een vlekkeloze competitie hadden gespeeld. Ook dit jaar is er in de reguliere competitie slechts één wedstrijd verloren gegaan, weet de B1 zichzelf dit jaar wel te belonen met een strijd om de nationale titel? Zaterdag, 12:30u, sporthal De Eendracht: be there!

DOS’46 C1
Voor onze C1 geen play-offs, geen kwart- of halve finales maar slechts één dag waar het allemaal om draait. Middels een toernooi tegen de beste teams uit de andere poules op 18 maart in Roden maken zij kans op het Nederlands kampioenschap. Tegen die tijd volgt er ook meer informatie via de bekende kanalen over het programma van de C1 voor die dag. Maar hou 18 maart vast vrij om onze C1 aan te moedigen!