Sven Jonker stopt, Nynke Sinnema naar LDODK/Rinsma Fashion

  • maart 2, 2017

Sven Jonker stopt aan het einde van het seizoen bij DOS’46. De oudste van de broers Jonker geeft aan dat zijn fulltime baan bij sportmarketingbureau SportVibes in Den Haag niet langer te combineren is met korfballen op topniveau. ‘Ik heb het vanaf november geprobeerd met heen en weer reizen tussen kantoor en trainen, maar voor mijn gevoel is het niet mogelijk om maximaal te blijven presteren,’ aldus Jonker. Jonker blijft wel behouden voor de club als algemeen reserve. ‘Het plan is om in de omgeving van Den Haag doordeweeks te trainen om zo fit te blijven en DOS’46 waar dan ook als speler te blijven ondersteunen. Ook als vrijwilliger blijf ik gewoon beschikbaar.’

Sven Jonker speelde zeven jaar in de selectie van DOS’46, waarvan zes jaar in het eerste team. Hij maakte zowel de degradatie als de promotie naar de Korfbal League mee.

 

Vertrek Nynke Sinnema

DOS’46 moet volgend seizoen nog een speelster missen. Nynke Sinnema vertrekt na de zomer naar LDODK/Rinsma Fashion. De 23-jarige inwoonster van Grou liep vorig jaar februari een zware knieblessure op. Na een lange revalidatieperiode zegt ze toe te zijn aan een nieuwe omgeving om verder te groeien. ‘Ik heb nieuwe prikkels nodig om weer vooruit te gaan,’ aldus Nynke.

‘Ik heb vier fantastische en leerzame jaren gehad bij DOS’46 met onder meer de promotie naar de Korfbal League. Maar ik heb ook veel meegemaakt bij DOS’46. M’n kruisbandblessure en het verlies van mijn vader. Daarbij heb ik hier ontzettend veel steun gehad. Ik had me geen betere club kunnen wensen. Maar ik voel nu dat ik een nieuwe start nodig heb. Ik draag DOS een warm hart toe en dat zal altijd zo blijven.’

LDODK/Rinsma Fashion staat momenteel derde in de Korfbal League en doet nog volop mee om de play-offs. ‘Ik kan in Gorredijk een nieuwe start maken.’