Gerald Aukes nieuwe hoofdtrainer DOS’46

  • maart 2, 2017

Gerald Aukes wordt na de zomer de nieuw hoofdtrainer van DOS’46. Hij volgt Daniël Hulzebosch op die onlangs bekendmaakte geen vierde jaar aan zijn succesvolle periode in Nijeveen vast te knopen. DOS’46 heeft met Aukes een overeenkomst van één jaar afgesloten, met een optie op een tweede jaar. De assistent-trainer van Gerald Aukes wordt oud-PKC trainer Edward Jonkman.

Gerald Aukes (51) was eerder werkzaam in Nijeveen. Hij startte er in 1995 zijn trainersloopbaan als coach van de Nijeveense reserves. In 1997 kreeg hij het vlaggenschip onder zijn hoede. DOS’46 klopte onder zijn leiding voor ’t eerst op de deur van Ahoy. In zijn derde jaar behaalde DOS’46 de veldfinale, die het ternauwernood verloor van Die Haghe. In zijn verdere trainerscarrière stond Aukes aan het roer bij KZ/Hiltex, LDODK/Rinsma Fashion en DVO/Accountor. Bij die laatste club kreeg hij onlangs zijn ontslag vanwege een tegenvallend resultaat.

‘Door op veel plekken en in verschillende culturen te hebben gewerkt, denk ik dat we samen met Edward Jonkman en oud-speler Peter Lageweg een technische staf hebben die een extra impuls kan geven aan de ambitie van spelers en club,’ aldus Gerald Aukes. ‘Ik wil spelers stimuleren en laten meedenken om de volgende stap te maken in hun ontwikkeling. Spelers moeten zelf deelnemen aan hun plan, daar zijn ze zelf verantwoordelijk voor. Daar zullen we een stimulerende en veilige omgeving voor creëren.’

Edward Jonkman was bij PKC twee jaar assistent-trainer van Ben Cum. Hij verhuisde onlangs met zijn gezin naar Diever. Aukes: ‘Edward gaat een belangrijke rol spelen in persoonlijke plannen en individuele trainingen.’

De inwoner van Grou geeft aan dat DOS’46 altijd een speciale omgeving voor hem is geweest. ‘Ik kijk erg uit naar een hernieuwde kennismaking, twintig jaar na dato,’ besluit hij.

Het bestuur van DOS’46 is blij dat de technische staf voor volgend seizoen rond is. ‘We zijn ervan overtuigd dat we met deze staf als club een volgende stap kunnen maken,’ aldus bestuurslid Topkorfbal Ron Raterman.