DOS'46 – Blauw-Wit (28-26)

• februari 26, 2017

DOS’46 speelde in De Eendracht een prima wedstrijd tegen Blauw-Wit en won met 28-26 waardoor de Amsterdammers kansloos lijken voor de play-offs. Voor wat betreft de doelpuntenproductie van de thuisploeg was het weer voor het grootste deel een mannenaangelegenheid.

DOS’46 startte met in de aanval Leander Zwolle, Harjan Visscher, Lara Kreikamp en Kim Petersen. Verdediging: Sven en Jelmer Jonker, Loes Blacquière en Nienke Hintzbergen. Kreikamp had een basisplaats omdat Geertje Hoekstra niet geheel fit was.

Een wat stroef begin voor de thuisploeg. Harjan Visscher opende weliswaar de score en Jelmer Jonker maakte de 2-2, maar daarna nam Blauw-Wit het voortouw: 2-5. DOS’46 had echter maar weinig tijd nodig om weer langszij te komen en nam uit een schot van Jelmer Jonker de leiding over: 6-5. De ploeg van Daniël Hulzebosch behield het initiatief, maar kwam niet echt los. Kim Petersen scoorde de 12-10. Sven Jonker, die afgelopen week zijn afscheid als speler aankondigde, liet vijf minuten voor rust de 13-11 aantekenen. Blauw-Wit miste een strafworp en zag een doelpunt afgekeurd wegens snijden. Leander Zwolle benutte voor DOS’46 nog wel een kans: ruststand 14-11.

In het begin van de tweede helft bouwde DOS’46 de voorsprong uit. Leander Zwolle, Sven Jonker en Harjan Visscher scoorden, waarna bij 17-12 alle heren van de thuisploeg vier treffers achter hun naam hadden staan. Nienke Hintzbergen, Lara Kreikamp en Loes Blacquière zorgden dat het doelpuntenverschil niet kleiner werd. Ook Leander Zwolle en Jelmer Jonker (22-17) hielden de marge in stand. Vervolgens richtte Blauw-Wit zich op en wist zelfs de aansluiting tot stand te brengen: 22-21. Geen spoor van paniek echter bij de rood-zwarten. Na treffers van Jelmer Jonker en tweemaal Leander Zwolle stond het 25-21. Toen bij de gasten de topscorer van de Korfbal League Marc Broere zijn tweede strafworp onbenut liet was het pleit beslecht. Loes Blacquière en Nienke Hintzbergen pakten wel hun kans; met nog vijf minuten te gaan was de stand 27-21 en kon DOS’46 de teugels laten vieren. Sven Jonker tekende voor 28-24. Eindstand 28-26.