DSC – DOS'46 (20-24)

• februari 22, 2017

DOS’46 heeft zaterdagavond twee punten mee naar huis genomen. In het carnaval vierende Eindhoven werd er met 20-24 van DSC gewonnen. Na drie verloren wedstrijden op rij heeft de ploeg van Daniel Hulzebosch en Haralt Lucas een belangrijke overwinning gepakt op een directe concurrent. Met de overige resultaten van deze speelronde kan nu officieel gezegd worden dat DOS’46 ook volgend seizoen acteert in de Korfbal League! Bij rust stond het 9-10 in het voordeel van de gasten. Na de rust kwam de thuisploeg langszij en kwam DSC met 15-14 voor. Een tussensprint een DOS’46 zorgde voor 15-19 en deze voorsprong van vier doelpunten werd tot aan het einde van de wedstrijd behouden; 20-24.

DOS’46 startte in de volgende opstelling:

Eerste aanval: Jelmer Jonker, Menno Russchen, Loes Blacquière en Nienke Hintzbergen.

Eerste verdediging: Harjan Visscher, Leander Zwolle, Geertje Hoekstra en Kim Petersen.

DSC begon de wedstrijd scherp in een goed gevulde sporthal de Vijfkamp. Via 1-0 en 2-0 keek DOS’46 tegen een snelle achterstand aan. Via Leander Zwolle en Harjan Visscher kwam de ploeg uit Nijeveen weer op gelijke hoogte; 2-2. De andere twee heren van DOS’46, Jelmer Jonker en Menno Russchen, zorgde voor een 2-4 tussenstand in het voordeel van DOS’46. Hanne Mieke van Galen en Timo de Wit zorgde met twee rake afstandsschoten voor de 3-4 en 4-4. In de volgende fase leek DOS’46 verder uit te lopen. Via 4-7, 5-8 en 6-9 werd het vervolgens 7-10. Echter was het de thuisploeg die vlak voor rust tweemaal scoorde en de ruststand bepaalde op 9-10.

Na de rust was het DSC dat wederom als eerste scoorde en de stand weer op gelijke hoogte bracht; 10-10. Door een raak schot van Nienke Hintzbergen kwam DOS’46 weer op voorsprong; 10-11. Lotte van Montfort zorgde met een raak afstandsschot voor de 11-11. Twee treffers van Harjan Visscher bracht het verschil weer naar twee doelpunten; 11-13. Echter waren het de dames van DSC die ervoor zorgde dat op 14-14 beide ploegen weer naast elkaar stonden. Op 15-14 kwam DSC weer voor het eerst op voorsprong na de 2-0. Door doelpunten van Nienke Hintzbergen (2), Kim Petersen, Harjan Visscher en Menno Russchen stond DOS’46 er op eens riant voor met 15-19. Deze voorsprong van vier doelpunten werd niet meer weggegeven en via 17-21 en 19-23 werd de eindstand op 20-24 bepaald door het achtste doelpunt van Harjan Visscher. Door ook een overwinning van het tweede van DOS’46 (23-24) neemt de selectie van DOS’46 vier belangrijke punten mee naar Nijeveen.

Volgende week zaterdag 4 maart speelt DOS’46 in sporthal De Eendracht tegen Blauw-Wit (A). De vorige ontmoeting tussen beide ploegen werd gewonnen door DOS’46 (27-28). De tweede teams spelen om 18:15 uur tegen elkaar en om 20:00 uur spelen de eerste teams.