DOS'46 – LDODK/Rinsma Fashion (22-27)

  • februari 15, 2017

Derby of the North: DOS’46 – LDODK/Rinsma Fashion

DOS’46 wist in een bomvolle Eendracht helaas niet de punten in eigen huis te houden. DOS’46 kwam al vroeg in de wedstrijd op een behoorlijke achterstand en wist niet meer naast LDODK te komen. Bij rust stond er een stand van 10-14 op het scorebord in het voordeel van de ploeg uit Gorredijk. LDODK nam de punten dan ook mee terug naar Friesland. Eindstand: 22-27.

De ploeg van coach Daniël Hulzebosch begon de wedstrijd in de volgende opstelling: Loes Blaquière, Kim Petersen, Menno Russchen & Jelmer Jonker begonnen in de aanval en de eerste verdediging werd gevormd door Geertje Hoekstra, Nienke Hintzbergen, Sven Jonker & Harjan Visscher. Het belang was groot voor beide ploegen. Bij winst voor DOS’46 kon er afstand genomen worden van de degradatiezone, waar LDODK nog vol in de race is voor de Play Offs.

De score werd geopend door LDODK, waarna er al vroeg in de wedstrijd een stand van 1-5 op het scorebord stond. Vrijwel de gehele eerste helft liep DOS’46 achter de feiten aan. Het ging er fysiek hard aan toe, wat voor rust resulteerde in 2 gele kaarten voor LDODK. DOS’46 wist slim gebruik te maken van dit harde spel waardoor er voor rust nog de aansluiting kon worden gevonden. Ruststand: 10-14.

Ook de tweede helft was het LDODK dat als eerst wist te scoren. Het lukte DOS’46 de achterstand te verkleinen tot slechts 3 treffers (13-16), maar dichterbij kon de ploeg niet komen. Coach Daniël Hulzebosch probeerde met enkele wissels het tij te keren, maar met nog 10 minuten te spelen en een stand van 15-21 op het scorebord was de wedstrijd beslist. De Friezen liepen uit naar 17-25, maar gelukkig kon DOS’46 in de laatste minuten nog wat terug doen. Eindstand: 22-27.

Volgende week speelt DOS’46 uit bij DSC in Eindhoven. Met nog slechts 4 wedstrijden te gaan en DSC als directe concurrent staat er veel op het spel voor de Nijeveners. De eerstvolgende thuiswedstrijd vindt plaats op 4 maart. DOS’46 treedt dan aan tegen Blauw-Wit uit Amsterdam.

 

Een samenvatting van de wedstrijd van Korfbal.nl vind je hier.