TOP/Quoratio – DOS'46 (22-21)

  • februari 5, 2017

TOP/Quoratio en DOS’46 haalden niet het beste in elkaar boven op de vrijdagavond. Na een gelijk opgaande score – de ruststand was 11-10 – sloeg TOP een gaatje dat DOS’46 echter nog bijna kon dichten. Aan het eind won toch de favoriet, al was het verschil miniem: 22-21. (Verslag: Korfbal.nl)

De door Ziggo Sport live uitgezonden wedstrijd zal niet veel nieuwe korfbalfans hebben gemaakt. Tenzij je van spanning houdt, want tot aan het eind was er nog een verrassing denkbaar geweest. Had DOS’46 tien minuten voor tijd met 19-15 achter gestaan en leek toen de beslissing gevallen, kwam de ploeg anderhalve minuut voor tijd toch terug tot 21-20 en had toen ook nog de bal in de aanval. Dat de ploeg vervolgens het balbezit kansloos verspeelde, zei veel over de plaats op de ranglijst van beide teams. TOP werd niet zenuwachtig, zette zijn verdediging nog een keer op scherp en DOS’46 kon niet onder die druk uit. Mick Snel onderschepte daarop de bal waarna de weer sterk spelende Celeste Split de beslissende 22-20 binnen schoot.

“Als Jet (Hendriks) en Celeste (Split) niet zo zuiver waren geweest, had er misschien nog wat ingezeten voor ons”, zei Loes Blacquiere. “TOP speelde niet zijn beste wedstrijd, maar wij ook zeker niet. We kwamen niet onder de verdedigende druk uit en waren te afhankelijk van een paar scorende spelers.” Blacquiere doelde weer op de wekelijks opduikende namen van met name Jelmer en Sven Jonker en Harjan Visscher. Echt teleurgesteld was de maakster van twee treffers niet. “We rekenden zeker niet op twee punten. Maar aan de andere kant: we waren er dichtbij en als we het slimmer spelen, hadden we nog een punt kunnen pakken”. Paul Anholts keek ook niet terug op een geweldige partij van zijn TOP.

“Het verhaal is hetzelfde: we hebben gewoon de vorm nog niet te pakken en dan kan zo’n potje lastig worden. Toch waren we niet nerveus en in die zin voelt de afloop niet als een opluchting, al was het verschil minimaal.” Het was eenvoudig aan te wijzen wat er niet goed ging. Toch toonde DOS’46 aan een taaie ploeg te kunnen zijn die het iedereen lastig kan maken. Er lijkt ook rek te zitten in het talent, waardoor de ploeg een stabiel Korfbal League-niveau binnen handbereik heeft. TOP speelt niet zoals het graag wil, maar blijft wel winnen. De manier waarop de Sassenheimse verdediging de bal veroverde aan het eind van de partij was knap, net als het kunnen maken van goals op belangrijke momenten zoals het beslissende schot van Celeste Split. De individuele klasse en de ervaring gaven de doorslag al bleek dat die geen garantie zijn. Verrassingen zijn daarom mogelijk.