DOS'46 – KZ/Hiltex (23-18)

• januari 30, 2017

DOS’46 kwam tegen KZ/Hiltex geen moment in gevaar, ook niet in de matige tweede helft. De ploeg van Daniël Hulzebosch was van meet af aan de betere partij en pakte weer belangrijke punten: de play-offs zijn in zicht. Eindstand 23-18.

DOS’46 startte met in het aanvalsvak Kim Petersen, Loes Blacquière, Menno Russchen en Jelmer Jonker. In de verdediging Geertje Hoekstra, Nienke Hintzbergen, Sven Jonker en Harjan Visscher.

Na tien minuten wedstrijd was de stand 5-3 voor DOS’46. Loes Blacquière had met twee afstandstreffers haar visitekaartje afgegeven en Harjan Visscher vond al drie keer de korf, 2 keer uit een strafworp. De 6-4 kwam uit een schitterende actie van Menno Russchen, waarna Harjan Visscher voor het eerst het verschil op drie doelpunten bracht: 7-4. Voor DOS’46 scoorden Loes Blacquière (sw) en Harjan Visscher opnieuw, maar KZ/Hiltex hield de thuisploeg in het vizier en wist met 9-8 nog eenmaal aansluiting te vinden.

De vierde van Loes Blacquière leidde een sterke fase in van DOS’46: Sven Jonker zorgde voor 11-8 en vanaf 11-9 liep de thuisploeg snel uit naar 15-9 dankzij Loes Blacquière (sw), Jelmer Jonker en tweemaal Harjan Visscher. KZ/Hiltex wist nog iets terug te komen, voordat Nienke Hintzbergen de ruststand op 16-11 bepaalde.

In het begin van de tweede helft misten de gasten twee strafworpen, maar profiteerde DOS’46 daar nauwelijks van. Na 16-12 echter schoot Menno Russchen twee keer raak en steeg bij de rood-zwarten het vertrouwen in een goede afloop.

Met nog een kwartier te gaan was de stand 18-13. Voordat het 18-14 werd, was aan beide kansen een scala aan kansen gemist.

Strafworpen van Loes Blacquière gaan nooit mis, dus werd het 19-14. Ook Harjan Visscher toonde zich weer foutloos vanaf de stip: 20-15. Dit gold niet voor KZ-icoon Tim Bakker, die voor het laatst in De Eendracht te bewonderen viel; Bakker miste zijn tweede strafworp, zijn derde poging was wel succesvol (20-16).

Bij 20-17 misten de gasten hun vierde strafworp, waarna Loes Blacquière nog een keer liet zien hoe het wel moet: 21-17. Harjan Visscher maakte aan alle illussies van KZ/Hiltex een einde (22-17) en Loes Blacquière zette er definitief een streep onder: 23-18.