AW/DTV – DOS'46 (27-27)

• januari 23, 2017

Vrijwel de gehele wedstrijd leek het dat DOS’46 de punten mee zou nemen naar Nijeveen. Met nog zes minuten te gaan was de stand 21-24 in het voordeel van DOS’46, maar AW/DTV kwam met een imposant slotoffensief en wist toch nog een punt uit het vuur te slepen.

DOS’46 startte in Amsterdam met in de aanval Geertje Hoekstra, Nienke Hintzbergen, Leander Zwolle en Harjan Visscher. Verdediging: Kim Petersen, Loes Blacquière, Jelmer Jonker en Menno Russchen.

AW/DTV opende de score, maar snel daarna nam DOS’46 het voortouw. Harjan Visscher en Jelmer Jonker toonden zich goed op schot en Loes Blacquière was tweekeer foutloos vanaf de stip. Nienke Hintzbergen scoorde één keer. Kim Petersen stond AW/DTV’s topaanvalster Ilona van en Berg slechts drie tegentreffers toe, als gevolg waarvan Van den Berg het in het andere vak tegen Nienke Hintzbergen ging proberen.

De thuisploeg vond een paar minuten voor het einde van de eerste helft nog aansluiting, maar na de twee treffers van Leander Zwolle ging DOS’46 met een hoopvolle voorsprong de rust in: 11-15.

Na de bliksemhervatting van AW/DTV voelde DOS’46 coach Daniël Hulzebosch zich gedwongen tot een time-out. De 14-16 van Leander Zwolle was het eerste antwoord op het offensief van de Amsterdammers. AW/DTV sloot weer aan, waarna DOS’46 twee strafworpen benutte: 15-18.

Vanaf de 16-18 was duidelijk dat Nienke Hintzbergen geen kind had aan Ilona van den Berg, die meer en meer gefrustreerd raakte van haar vergeefse scoringspogingen en uiteindelijk definitief werd vervangen.

Kim Petersen bracht met haar afstandstreffer de 16-19 op het scorebord en uit de vierde strafworp van Loes Blacquière werd het 16-20.

Met nog tien minuten te gaan leek het dat DOS’46 de volle buit zou binnenhalen: 18-23. AW/DTV scoorde wel maar was niet dichterbij gekomen, omdat ook Leander Zwolle, Loes Blacquière en Nienke Hintzbergen de korf bleven vinden.

AW/DTV scoorde drie keer achtereen, waarmee het weer gevaarlijk dichtbij kwam. Harjan Visscher probeerde het tij nog te keren (21-24) maar de aanvalsgolf van AW/DTV ging door en sloeg over: met nog vijf minuten op de klok leidde AW/DTV met 25-24. De gelijkmaker van Leander Zwolle en de daaropvolgende treffer van Jelmer Jonker (25-26) gaven weer wat hoop en vertrouwen bij DOS’46 maar AW/DTV bleef scoren, ook nog één keer na de achtste van Harjan Visscher: 27-27.