PKC/SWKGroep – DOS'46 (34-23)

• januari 18, 2017

Geen moment kwamen de Papendrechters in de eigen hal écht in gevaar. Onder aanvoering van uitgerekend Maaike Steenbergen, die Suzanne Struik in het andere vak zag starten op de plaats van Nadhie den Dunnen, draaide PKC een 3-4 achterstand om in een 8-4 voorsprong. Vijf minuten voor rust was het gaatje al zes (15-9), maar juist in die vijf minuten sloeg DOS’46 toe; Jelmer Jonker en Harjan Visscher produceerden beide twee goals, waardoor er in de tweede helft nog wel wat mogelijk leek voor de ploeg uit Nijeveen. Daar maakte PKC echter meteen korte metten mee; Johannis Schot, de laatste weken opvallend goed en loepzuiver, zorgde met twee van zijn uiteindelijke 10(!) goals meteen weer voor een marge van vier. Echt weglopen deed PKC pas in de laatste zeven minuten, toen DOS’46 een gat van zes had gehalveerd; vanaf 24-21 lieten de Papendrechtse mannen zich even flink gelden. Zo boekte PKC uiteindelijk een op papier redelijk simpele overwinning in een erg attractieve wedstrijd. DOS’46 kan ook met een goed gevoel terugkijken, ondanks de ietwat geflatteerde eindstand legden zij een prima wedstrijd op de mat. (Uitslag: 34-23) (Korfbal.nl)