DOS'46 – Fortuna/Delta Logistiek (16-18)

• januari 8, 2017

(Verslag Korfbal.nl) Met Michelle van Geffen in de basis op de plaats van Eva van der Zon en de gebroeders Bezemer in één vak bij Fortuna en Sven Jonker in de basis ten koste van Menno Russchen bij de thuisploeg zag het publiek flink wat mutaties. De gasten uit Delft konden daar ogenschijnlijk iets beter mee omgaan, binnen drie minuten kwamen zij met 0-3 voor. Daarna ging de wedstrijd een stuk gelijker op, en kwam DOS’46 veelal via de dames terug tot 5-5.

Bij 6-5 stond de thuisploeg voor het eerst voor, en na de 6-6 van Fortuna was het de ploeg van Daniel Hulzebosch die de klok sloeg. De buzzerbeater waarmee Harjan Visscher voor de 11-9 zorgde was noemenswaardig, net zoals het blok daarna op de vrije bal van Nik van der Steen. Een aantal maal kon DOS’46 de wedstrijd in het slot gooien, bij 14-11 waren er bijvoorbeeld genoeg kansen op 15-11. Die werden allen niet benut, en Fortuna profiteerde optimaal; bij rust was het 14-13.

Het waren voornamelijk de dames die zich lieten zien bij de thuisploeg; Nienke Hintzbergen, Loes Blacquière (beide drie goals) en Kim Petersen (twee goals) hadden een flink aandeel in de doelpuntenproductie. Zij konden echter niet de meest bijzondere tweede helft in tijden voorkomen. DOS’46 presteerde het om maar twee(!!!) keer te scoren in vijfentwintig minuten zuivere speeltijd. Nienke Hintzbergen maakte de enige veldgoal van die twee, de 16-16 met nog zeven minuten op de klok. Michelle van Geffen en Nik van der Steen schoten Fortuna in de slotfase vervolgens naar twee heel belangrijke punten. Maar respectievelijk twee (DOS’46) en vijf (Fortuna) keer scoren in vijfentwintig minuten zuivere speeltijd, daar zal het laatste woord in zowel Delft als Nijeveen nog niet over geklonken hebben. Voor nu heeft Fortuna in ieder geval evenveel punten als DOS’46, en bedraagt de achterstand op plek vier voorlopig twee punten. De nummers acht en negen staan op drie punten. (Uitslag: 16-18)