DOSsers leren reanimeren

  • december 20, 2016

Op 14 december verzorgde onze sponsor Deficare een reanimatiecursus in de veldkantine. Om 18.00 uur stonden de soep en broodjes klaar voor de acht cursisten. In een ongedwongen sfeer leerde cursusleider John Fleet de Dossers de “kneepjes” van het vak. Natuurlijk kwam ook het werken met de AED (Automatische Externe Defibrillator) aan de orde. DOS’46 is ook in het bezit van AED’s  (in de sporthal achter de bar) en op het veld (in de materiaalbergingsruimte).

Rond de klok van 21.00 uur konden de enthousiaste deelnemers de cursus afsluiten. DOS’46 heeft nu een aantal mensen binnen de club die hulp kunnen bieden wanneer dit nodig is. Volgend jaar wordt er wederom een (herhalings)training gegeven.  De cursisten op 14 december waren Henk Jonker, Jelmer Jonker, Henk Schrotenboer, Arend ter Bork, Jelle Anema, Annette Oostveen en Ria Twerda.