Blauw-Wit (A) – DOS'46 (27-28)

  • december 18, 2016

DOS’46 heeft zaterdagavond weten te stunten op bezoek bij Blauw-Wit (A) uit Amsterdam. DOS’46 begint 2017 met een zwaar bevochten overwinning. In een spannende en gelijk opgaande wedstrijd wist DOS’46 in de bloedstollende slotfase aan het langste eind te trekken. Een doelpuntrijke eerste helft van beide ploegen resulteerde in een 15-17 ruststand voor DOS’46. In de tweede helft begon Blauw-Wit (A) gelijk scherp en stond DOS’46 lange tijd tegen een achterstand aan te kijken. Pas op 24-24 stonden beide ploegen weer naast elkaar. Blauw-Wit (A) kon in deze fase telkens het eerste doelpunten maken, maar DOS’46 zette daar dan weer snel een doelpunt tegenover. Doormiddel van de winnende goal van Harjan Visscher (27-28) neemt DOS’46 de punten weer mee naar Nijeveen.

DOS’46 startte in de volgende opstelling:

Eerste aanval: Jelmer Jonker, Leander Zwolle, Loes Blacquière en Kim Petersen.

Eerste verdediging: Menno Russchen, Harjan Visscher, Nienke Hintzbergen en Geertje Hoekstra.

De thuisploeg begon gelijk scherp en een snelle treffer van Marc Broere was het gevolg. Kim Petersen bracht vervolgens met een afstandsschot beide teams weer naast elkaar; 1-1. DOS’46 was zoekende en hier maakte Blauw-Wit (A) gebruik van. Via scores van Momo Stavenuiter, Otto Fabius en Marc Broere liep de thuisploeg uit; 4-1. DOS’46 knokte zich terug de wedstrijd in en met 5-5 stonden beide ploegen weer gelijk. Een afstandsschot van Nienke Hintzbergen kwam de ploeg uit Nijeveen voor het eerst op een voorsprong. DOS’46 bleef gedurende het restant van de eerste helft telkens aan de goede kant van de score, via 7-9, 10-11 en 12-13 kon DOS’46 vlak voor rust doordrukken en het verschil op twee doelpunten brengen door een afstandsschot van Leander Zwolle; 12-14. DOS’46 leek nog eens aan te zetten en met 12-15 en 13-16 stonden de bezoekers tweemaal met drie doelpunten voor. Het ervaren Blauw-Wit (A) bleef goed korfbal spelen en lieten zich niet gek maken. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een 15-17 ruststand.

Een doelpuntrijke eerste helft werd niet gelijk doorgezet naar de tweede helft, pas na drie minuten spelen viel het eerste doelpunt. Via een strafworp wist Blauw-Wit (A) de achterstand te verkleinen; 16-17. Een sterke fase van Blauw-Wit (A) volgde, drie snelle treffers achter elkaar en DOS’46 stond in eens tegen een achterstand aan te kijken; 19-17. Het was een goed spelende Leander Zwolle die deze fase doorbrak. Met een afstandsschot zorgde de international van Jong Oranje voor de 19-18. In de tegenaanval was het Marc Broere die de stand op 20-18 bracht. Beide ploegen bleven scoren, via 21-19, 23-20 en 24-21 leek het moeilijk te worden voor DOS’46 om hier met (meer dan) een punt vandaan te komen. De ploeg van Daniel Hulzebosch en Haralt Lucas toonde veerkracht. Goede aanvallen werden gedraaid, rebounds werden gewonnen en verdedigend leek het ook beter te gaan. Jelmer Jonker bracht de stand op 24-22, waarna het Geertje Hoekstra (afstandsschot) en Nienke Hintzbergen (doorloopbal) waren die ervoor zorgde dat het weer gelijk werd; 24-24. Met nog tien minuten op de klok leek er van alles mogelijk. Doelpunten werden schaarser en werden uitbundiger gevierd aan beide kanten. Marc Broere leek voor een beslissing in de wedstrijd te zorgen. Harjan Visscher had het lastig met de aanvaller en kreeg twee doelpunten om de oren; 26-24. Diezelfde Harjan Visscher deed vervolgens hetzelfde kunstje aan de andere kant. Twee rake afstandsschoten zorgde voor een 26-26 tussenstand met nog iets meer dan vijf minuten te spelen. Blauw-Wit (A) wist te scoren uit een vrije bal en met nog vijf minuten op de klok stond er een spannende slotfase in het verschiet. Kim Petersen bracht met haar derde treffer beide ploegen weer naast elkaar; 27-27. Aan beide kanten volgden genoeg kansen op een eventuele beslissing, maar het was Harjan Visscher die anderhalve minuut voor tijd DOS’46 op een voorsprong schoot; 27-28. DOS’46 kreeg de bal met nog een minuut te spelen in het aanvalsvak en ging vakkundig met de tijd om. Met nog enkele seconden te gaan verloor DOS’46 het balbezit, echter was er nog te weinig tijd voor Blauw-Wit (A) om een goede aanval neer te zetten. De zoemer ging en DOS’46 neemt de punten mee naar huis!

Volgende week zaterdag 14 januari neemt DOS’46 het op tegen Fortuna/Delta Logistiek uit Delft. In sporthal de Eendracht spelen de tweede teams om 18:15 uur tegen elkaar en om 20:00 uur staan de eerste teams tegenover elkaar. DOS’46 staat nu met zeven punten uit zeven wedstrijden op de zesde plaats in de competitie. Alles is nog mogelijk voor DOS’46 in deze spannende competitie.

Doelpunten DOS’46:

Harjan Visscher 9 (1), Leander Zwolle 4, Jelmer Jonker 3, Loes Blacquière 3 (1), Nienke Hintzbergen 3, Kim Petersen 3, Geertje Hoekstra 2, Sven Jonker 1.

 

Fotoreportages van Rob Visser zijn hier en hier te vinden.