DOS'46 – DVO/Accountor (22-18)

  • december 5, 2016

Tijdens de doordeweekse speelronde in de Korfbal League heeft DOS’46 de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In Nijeveen werd het 22-18 tegen DVO/Accountor uit Bennekom. Na een gelijkopgaande eerste helft werd er vlak voor rust een eerste gaatje van twee doelpunten geslagen. Na rust werd deze voorsprong vergroot tot maximaal zes punten, scheidsrechter Van der Terp floot uiteindelijk af bij 22-18.

Coach Daniël Hulzebosch had zijn opstelling niet aangepast ten opzichte van de vorige wedstrijden: Eerste aanval met Jelmer Jonker, Sven Jonker, Loes Blacquière en Nienke Hintzbergen. Eerste verdediging: Menno Russchen, Harjan Visscher, Geertje Hoekstra en Kim Petersen. Sporthal De Eendracht was wederom goed gevuld, mede dankzij een bus supporters uit Bennekom.

De wedstrijd vormde een boeiend schouwspel in de eerste helft met doelpunten aan beide kanten, maar beide ploegen slaagden er niet in een gat te slaan. Met name Jelmer Jonker en Fleur Hoek (DVO/Accountor) schoten met scherp in de eerste helft, waar eerstgenoemde ook een aantal fraaie treffers wist te noteren. DOS’46 stond vrijwel de hele eerste helft aan de goede kant van de score, maar vlak voor rust was er een eerste achterstand bij 9-10. Deze werd vlak voor rust nog vakkundig omgebogen tot een 12-10 voorsprong door goals van Loes Blacquire en Sven Jonker.

In de tweede helft was het de thuisploeg die langzaam maar gestaag uitliep naar een voorsprong van maximaal zes punten bij 22-16. Opvallend waren de hoeveelheid schotpogingen van het rood-zwarte vlaggenschip ten opzichte van hun tegenstanders. Waar de aanvallen van DVO/Accountor na één of twee schoten waren afgelopen was het DOS’46 dat lange aanvallen draaiden die het met name in het eerste gedeelte van de tweede helft ook beloonde met treffers. Topscoorder Jelmer Jonker en Menno Russchen wisten telkens als het gaatje werd verkleind naar vier doelpunten de voorsprong weer verder uit te bouwen.

De slotfase van de wedstrijd kende weinig doelpunten, tien minuten voor het einde van de wedstrijd was de stand al 22-16, twee treffers van DVO in de laatste minuten van de wedstrijd bepaalde de eindstand op 22-18. Door deze winst staat DOS’46 nu met vier punten uit vier wedstrijden op een gedeelde vijfde plaats en kan het zaterdag met vertrouwen afreizen naar Gorredijk voor de derby tegen LDODK/Rinsma Fashion.