DOS'46 – TOP/Quoratio (19-25)

• november 27, 2016

DOS’46 had zaterdagavond geen antwoord op de schutters van landskampioen TOP/Quoratio, die in de beslissende fases van de wedstrijd de winst naar zich toetrokken. Waar het Nijeveense vlaggenschip tot 6-6 nog goed mee kon komen werd er voor rust toch nog een voorsprong van 7-11 gerealiseerd door de bezoekers. Even leek het erop dat DOS’46 zich kon terugknokken in de wedstrijd bij de tussenstand van 13-15, maar met twee doelpunten in twee aanvallen toonde TOP/Quoratio zich de betere ploeg. Eindstand: 19-25.

Na de winstpartij in de eerste thuiswedstrijd tegen AW.DTV en het verlies uit bij KZ/Hiltex, wilde de ploeg van Daniël Hulzebosch zich voor het eigen publiek weer van haar beste kant laten zien. Een goedgevulde sporthal zag de volgende opstelling het veld betreden: Eerste aanval met Jelmer Jonker, Sven Jonker, Loes Blacquière en Nienke Hintzbergen. Eerste verdediging: Menno Russchen, Harjan Visscher, Geertje Hoekstra en Kim Petersen.

Een scherp schietende Menno Russchen nam de thuisploeg bij de hand, hij zorgde met drie treffers voor een 4-3 voorsprong na zes minuten spelen. Maar dat bleek ook de laatste voorsprong te zijn geweest voor de Nijeveners, want vanaf dat moment kwam TOP/Quoratio op stoom. DOS’46 probeerde met achterverdedigen het aanvalsspel te ontregelen, maar richting de rust werd daar een antwoord op gevonden door de gasten uit Sassenheim. Via 5-7 en 6-9 werden de kleedkamers uiteindelijk opgezocht met een 7-11 tussenstand.

Na rust kwam TOP/Quoratio goed uit de startblokken en liep binnen zeven minuten uit naar een 9-15 voorsprong, op dat moment leek de wedstrijd gespeeld. Maar via twee doelpunten van de gebroeders Jonker en tweemaal Harjan Visscher leek het zes minuten later toch weer te gaan spoken in De Eendracht, toen het publiek bij 13-15 letterlijk achter de thuisploeg ging staan. Maar op dat moment toonde TOP/Quoratio haar klasse met name via de vrouwelijke internationals: binnen twee aanvallen waren het Celeste Split en Jet Hendriks die het duel definitief leken te beslissen.

In de daarop volgende fase wist DOS’46 nog mee te scoren, maar na een ‘gouden wissel’ van TOP-coach Jan Niebeek was het gedaan met de Nijeveense dadendrang. Hortensius schoot uit drie pogingen drie keer raak. Visscher maakte de eindstand voor de thuisploeg nog iets draaglijker door twee treffers in de slotfase: 19-25.

De thuiswedstrijd tegen TOP/Quoratio was de opmaat voor een ‘Engelse week’ waarbij DOS’46 het op dinsdagavond thuis gaat opnemen tegen DVO/Accountor en waar op zaterdag de uitwedstrijd bij LDODK/Rinsma Fashion op het programma staat.

Doelpunten DOS’46: Harjan Visscher (5), Menno Russchen (5), Jelmer Jonker (3), Loes Blacquire (3), Sven Jonker (2), Nienke Hintzbergen (1).