KZ/Hiltex – DOS'46 (32-27)

• november 20, 2016

KZ/Hiltex – DOS’46

DOS’46 heeft zaterdagavond de tweede Korfbal League wedstrijd van het seizoen helaas niet winnend weten af te sluiten. KZ/Hiltex uit Koog aan de Zaan was de tegenstander. DOS’46 begon niet al te sterk, waardoor gedurende de hele eerste helft tegen een achterstand werd aangekeken. Er werd gerust met een 16-9 tussenstand op het scorebord in het nadeel van de Nijeveners. Na de rust volgde een doelpuntrijke periode. DOS’46 probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd, maar ook KZ/Hiltex bleef mee scoren. DOS’46 wist nog terug te komen tot 30-25, maar met nog een paar minuten op de klok was het verlies een feit.

Na de goede en spannend wedstrijd van afgelopen week tegen AW/DTV, welke met winst werd afgesloten, moest DOS’46 op zaterdag 26 november afreizen naar Koog aan de Zaan om hier de strijd aan te gaan met KZ/Hiltex. Vorig seizoen speelde DOS’46 erg sterk in de uitwedstrijd tegen de ‘Koogers’, dus vertrouwen was er zeker. DOS’46 startte in de volgende opstelling: Eerste aanval: Jelmer Jonker, Sven Jonker, Loes Blacquière en Nienke Hintzbergen. Eerste verdediging: Menno Russchen, Harjan Visscher, Geertje Hoekstra en Kim Petersen.

DOS’46 begon niet al te sterk aan de wedstrijd. Al snel stond er een stand van 0-2 op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. Gelukkig wist DOS’46 door doelpunten van Harjan Visscher en Geertje Hoekstra de stand weer gelijk te trekken: 2-2. Met een aantal goede schutters aan beide kanten was het een gelijkopgaande wedstrijd tot aan de 8-6. KZ/Hiltex nam vanaf dat moment het initiatief en liep uit naar 14-8. DOS’46 wist het tij niet te keren waardoor er gerust werd met een stand van 16-9 op het scorebord. Na de rust brak een doelpuntrijke periode aan. In de eerste 10 minuten maakten zowel DOS’46 als KZ/Hiltex er 7, stand 23-16. KZ/Hiltex bleef sterk spelen waardoor DOS’46 geen mogelijkheid zag om aan te haken. Met nog een kwartier te spelen bracht coach Daniël Hulzebosch Leander Zwolle in het veld. Hij nam de plaats in van Harjan Visscher, welke direct daarna in het andere vak werd ingebracht voor Sven Jonker. DOS’46 probeerde nog wat terug te doen door doelpunten van Menno Russchen, Nienke Hintzbergen en Geertje Hoekstra, maar bij een stand van 30-25 met nog 3 minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld. Einstand: 32-27.

DOS’46 kan zich nu gaan opmaken voor de volgende wedstrijd, zaterdag 3 december thuis tegen landskampioen TOP/Quoratio uit Sassenheim. Het tweede van DOS’46 wist helaas ook niet te winnen van het tweede team van KZ/Hiltex (25-22).