DOS’46 serveert duurzaam buffet in sporthal

  • november 17, 2016

DOS’46 start zaterdag op de eerste competitiedag van de Korfbal League met het serveren van een duurzaam buffet in de kantine van sporthal De Eendracht. De maaltijden worden bereid van producten die overblijven bij Albert Heijn Abe Brouwer in Havelte, sponsor van DOS’46.

Van deze zogenaamde ‘waste’ maakt kok Raymond Schets gerechten die tussen 17.30 en 18.30 uur in buffetvorm worden geserveerd. De mogelijkheid om op deze manier te eten is er dit seizoen op alle zaterdagen dat DOS’46 thuis speelt. Omdat wordt gewerkt met waste, is van tevoren niet bekend wat er op het menu staat. Pas op vrijdagavond of zaterdagochtend is de maaltijd bekend. Er is ook altijd een vegetarische variant. Opgeven is niet noodzakelijk, maar op=op!

DOS’46 speelt zaterdag 19 november om 20.00 uur tegen AW.DTV. Ook het tweede team speelt tegen AW.DTV en wel om 18.15 uur. De kennismakingsprijs van de maaltijd is € 3,60 (twee munten). Bij alle andere acht thuiswedstrijden betalen bezoekers € 5,40 (drie munten) voor een maaltijd.

Naast de verkoop van cake van zorgboerderij De Keuterij en fruit is het gebruik van producten die anders weg zouden gaan een derde belangrijke activiteit die DOS’46 doet op het gebied van Maatschappelijk verantwoord ondernemen.