DOS'46 – Oranje Wit (D) (29-14)

• september 25, 2016

DOS’46 heeft afgelopen zaterdag de veldcompetitie met een 29-14 overwinning tegen Oranje Wit (D) uit Dordrecht positief afgesloten. De bezoekers konden in de eerste helft nog volgen, maar veel meer zat er niet in voor Oranje Wit (D). Beide teams zochten met een 14-8 tussenstand de kleedkamers op. Na rust kon DOS’46 de wedstrijd gemakkelijk uitspelen en liepen zij uit naar een 29-14 overwinning. In de tweede helft mochten nog enkele spelers invallen en zodoende hun minuten in de hoofdmacht meepakken.

DOS’46 startte met de volgende opstelling:

Eerste aanval: Jelmer Jonker, Menno Russchen, Loes Blacquière en Marieke Klaver.

Eerste verdediging: Max Malestein, Harjan Visscher, Nienke Hintzbergen en Kim Petersen.

Het eerste doelpunt in de Multiselect Arena viel pas na vier minuten spelen, het waren de bezoekers die de 0-1 lieten noteren uit een afstandsschot. DOS’46 deed wat terug en kwam door doelpunten van Menno Russchen en Nienke Hintzbergen (2) op een 3-1 voorsprong. Oranje Wit (D) kon terugkomen tot een 3-3 gelijke stand waarna DOS’46 het verdedigend beter op orde leek te krijgen. Hierdoor kon DOS’46 uitlopen naar een 7-3 voorsprong en was het eerste gaatje geslagen. Een periode waarin beide ploegen de korf wisten te vinden volgde. Elke keer bleef het verschil tussen beide ploegen drie a vier doelpunten en na een halfuur spelen stond het 11-7 voor DOS’46. In deze laatste vijf minuten voor rust wist DOS’46 nog driemaal te scoren doormiddel van afstandsschoten van Harjan Visscher, Nienke Hintzbergen en Marieke Klaver. Oranje Wit (D) scoorde ook nog een afstandsschot en beide teams konden gaan rusten bij een 14-8 ruststand.

Na rust schoot Oranje Wit (D) met scherp en scoorde tweemaal doormiddel van een afstandsschot, 14-10. DOS’46 ging door met waar het voor rust ook al mee bezig was, namelijk doelpunten maken. Oranje Wit (D) kon het niveau van de eerste helft niet behouden en zodoende liep de thuisploeg steeds verder weg. Af en toe kon Oranje Wit (D) nog eens scoren, maar het was DOS’46 dat beter was en er werd uitgelopen naar een 21-12 voorsprong na 20 minuten speeltijd in de tweede helft. Trainer Daniël Hulzebosch had de luxe om in deze fase enkele spelers rust te geven en Sven Jonker, Leander Zwolle, Iris Hulzebosch en Fenna de Jong mochten nog invallen voor Jelmer Jonker, Harjan Visscher, Kim Petersen en Marieke Klaver. De bezoekers geloofden het wel en de wedstrijd werd uitgespeeld. Op 29-14 gaf scheidsrechter Marcel Luttik het eindsignaal.

Met deze overwinning heeft DOS’46 vier punten uit vier gespeelde wedstrijden in de Ereklasse. Oranje Wit (D) moet vrezen voor degradatie met nul punten uit vier wedstrijden. Voor beide ploegen was dit de laatste competitiewedstrijd op het veld en kunnen beide ploegen zich voorbereiden op de zaalcompetitie.