LDODK/Rinsma Fashion – DOS'46 (22-18)

  • september 18, 2016

Zaterdagavond om 19:00 klonk het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kuyer voor de eerste ‘Derby van het Noorden’ van dit seizoen. Veel publiek op de nieuwe accommodatie van LDODK/Rinsma Fashion, die zagen dat beide ploegen langzaam op gang kwamen. Daarna ontwikkelde zich een interessante strijd waarbij DOS’46 tot 4-4 telkens het initiatief had. Maar ook na de twee goals op rij van LDODK (6-4) lieten de rood-zwarten direct weer van zich horen en liepen zij uit naar een 7-8 voorsprong door goals van Jelmer Jonker, Marieke Klaver en Max Malestein. De laatste klap voor rust kwam van de Friezen, die met twee goals van Femke Faber en een goal van Marjolijn Kroon vlak voor rust uitliepen naar een 11-8 voorsprong.

Na rust was het André Zwart die de voorsprong voor LDODK direct op 4 doelpunten bracht. De tweede helft werd dan ook een inhaalrace voor het team van Daniël Hulzebosch, zij wisten op meerdere momenten in de tweede helft de schade terug te brengen naar twee (14-12) of drie doelpunten (20-17). Maar onder andere door een gemiste strafworp van Sven Jonker en de succesvolle aanvallen van de ploeg van Erik Wolsink wist DOS’46 nooit echt aan te sluiten. De wedstrijd, die live te zien was op Podium TV (samenvatting) en waarbij ook RTV Drenthe aanwezig was om een reportage te maken, eindigde uiteindelijk in een 22-18 nederlaag voor de Nijeveners.

DOS’46 staat nu vierde met twee punten uit drie wedstrijden en zal dus gedreven zijn om het eerste deel van de veldcompetitie volgende week positief af te sluiten tegen rode lantaarndrager Oranje Wit uit Dordrecht. Deze wedstrijd zal op zaterdag 24 september om 15:30 uur aanvangen in de Multiselect Arena op Sportpark Tussenboerslanden.