1600 kids korfbalden met Oranje! (+ alle media)

  • september 14, 2016

Na een even enerverende als verrassende eerste dag van het Oranje-bezoek stond de woensdagochtend weer in het teken van clinics op de basisscholen. Al met al trokken die clinics meer dan 1400 kinderen! De woensdagmiddag was ingeruimd voor inlooptrainingen bij DOS’46, Meko’74, KIOS en UDI en daar kwamen ook nog eens zo’n 200 kinderen op af. Tel daar nog eens de ruim 300 kinderen bij op die naar de ‘wedstrijd’ DOS’46 vs. Oranje kwamen en het moge duidelijk zijn dat het Nederlands team een geweldige impact in deze regio heeft gehad. Het was ook deze woensdag weer geweldig om te zien hoe zoveel kinderen korfbal- met waterpret combineerden.

Nadat DOS’46-voorzitter Henk Jonker een door clubfotograaf Herry Borrink gemaakte collage had aangeboden aan Oranje-aanvoerder Tim Bakker en ook Meko’74-voorzitter Lucien de Coo zijn dankwoord had uitgesproken, vertrokken de internationals weer huiswaarts.

Zowel bij de clinics en inlooptrainingen als bij DOS’46 vs. Oranje waren vele vrijwilligers actief betrokken. Voor de vele mensen die zich hadden ingespand om van de wedstrijd een spektakel te maken, was het in eerste instantie zuur dat er minder dan een minuut gespeeld kon worden, maar het grote korfbalplezier op de vloer daarna heeft het grootste deel van die kater wel weggespoeld.

Bedankt!
DOS’46, Meko’74, KIOS en UDI bedanken al die vrijwilligers voor de inzet bij dit mooie evenement in het land van mediapartner Meppeler Courant. Een speciaal woord van dank gaat uit naar Meppel Actief en de sportfunctionarissen van de gemeente Westerveld en De Wolden voor het coördineren van de clinics in de gemeente Meppel en naar de scholen die het mogelijk hebben gemaakt dat hun kinderen hieraan konden deelnemen. Ook bedanken we de tien studenten van De Parabool uit Groningen, die op enthousiaste wijze de internationals hielpen bij het geven van de clinics.

De Gemeente Meppel – en in het bijzonder burgemeester Richard Korteland en wethouder Koos de Vos – bedanken we voor de goede samenwerking, Samen Een bedanken we voor het lenen van materiaal en Herberg ’t Plein voor het gratis beschikbaar stellen van een heerlijke lunch. Ook een woord van dank aan Henk Kuhl van RTV Drenthe, die de sponsoravond in de tuin van de familie Lucas vakkundig leidde en voor de wedstrijd met kompaan Nico Buiten plaatsnam op de commentaarstoel. Vele handen hebben licht werk gemaakt. En een prachtig evenement!

Oranje, bedankt voor jullie komst naar Meppel, Nijeveen, Ruinerwold en Havelte. Veel succes tijdens het EK in Dordrecht in oktober en tot ziens in Zuidwest-Drenthe!

Wat vond jij nou het leukst? Plaats je reactie, foto of video onder ons Facebook-bericht!

MEDIAOVERZICHT

Woensdag
Foto’s – Herry Borrink DOS’46
Foto’s – KNKV
Verslag en foto’s – deelnemers HHV

Dinsdagavond
Verslag – DOS’46
Foto’s – Herry Borrink DOS’46
Verslag en foto’s – Meppeler Courant
Verslag en VIDEOreportage – RTV Drenthe
Verslag en foto’s dinsdag – KNKV
Verslag en foto’s avond – KNKV
Foto’s – Zero Point

Dinsdagochtend en -middag
Foto’s – Herry Borrink DOS’46
Verslag + VIDEOreportage – Meppeler Courant
Foto’s – burgemeester Richard Korteland
Fotoreportage – RTV Meppel

Achtergrondinformatie DOS’46 vs. Oranje – DOS’46

Mist u een verslag, foto- of videoreportage? Mail naar communicatie@dos46.nl