DOS'46 – Dalto/BNApp.nl (27-24)

• september 12, 2016

DOS’46 boekt eerste zege
DOS’46 heeft de eerste punten in de Ereklasse binnen. De ploeg van Daniël Hulzebosch, die vorige week een slechte start kende in Amsterdam, won op een zonnig sportpark Tussenboerslanden met 27-24 van Dalto/BNApp.nl uit Driebergen.

De eerste aanval van DOS’46 werd gevormd  door aanvoerder Jelmer Jonker, Sven Jonker, Loes Blacquière en Marieke Klaver. Het eerste verdedigingsvak bestond uit Harjan Visscher, Menno Russchen, Iris Hulzebosch en Nienke Hintzbergen. DOS’46 was van begin af aan de bovenliggende partij, maar slaagde er in de eerste helft niet in om echt afstand te nemen van de geelzwarten. De ruststand was 12-10.

Na rust bleef DOS’46, dat deze middag ook Kim Petersen en Samantha Schorn binnen de lijnen bracht, de gasten uit Driebergen de baas. Van 21-19 liepen de Nijeveners uit naar 25-21 en toen was de wedstrijd beslist. De goed leidende scheidsrechter Johan Vries floot af bij een 27-24 stand. Sven Jonker was topscorer aan Nijeveense zijde met acht goals.

Komende zaterdag gaat DOS’46 op bezoek bij LDODK uit Gorredijk, maar eerst wacht dinsdagavond in sporthal De Eendracht de confrontatie met het Nederlands team. Zorg dat je erbij bent!