Mart Vrielink Europees Kampioen!

  • augustus 18, 2016

Mart Vrielink, die met DOS’46 B1 afgelopen seizoen kampioen van Nederland werd, heeft afgelopen weekend op het EK U15 de eerste prijs van het nieuwe seizoen gehaald. Op 12 en 13 augustus werd in Hongarije het eerste EK U15 gehouden. Hieraan namen teams uit vijf verschillende landen deel in de leeftijdscategorie onder de 15 jaar. Nederland wordt vertegenwoordigd door Regionaal Talenten Centrum Oost.

RTC Oost U15 vertegenwoordigt Nederland omdat zij tijdens de Korfbal Challenge 2015 als eerste zijn geëindigd op de Talenten Challenge. Van RTC Oost nemen twee teams deel aan het toernooi, te weten Nederland 1 en 2. De landen kunnen deelnemen met twee teams omdat dit toernooi een open inschrijving hanteert. Elk land komt daardoor uit op het EK U15 met twee teams.

De finale van het EKC U15 een Nederlands onderonsje. Deze wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Nederland 2, met 7-10.

Mart, van harte gefeliciteerd!